De Limanos danas u Fabrici predstavlja album prvenac

Novosadski pank-rok bend De Limanos predstaviće svoj dugo očekivani album prvenac "Blender" u subotu, 24. februara od 21 čas na koncertu u Fabrici.

De Limanos je nastao u novembru 2020. godine. Osnovala su ga četiri prijatelja, višedecenijska pripadnika novosadske underground scene: Nikola Gvozdenović – Džora (Genocid, Blitzkrieg, Radio London, Anal Gestapo) i Dušan Ječmenica – Dulles (KNO, Mitesers, Atheist Rap, Boye, GBB...) kao gitaristi, Saša Karanović – Kara (Chronic Infection, Mitesers, Blitzkrieg, Lazarath, The Bayonets…) na basu i Nemanja Dukić – Duka (Blitzkrieg, Moraš Živeti Drugačije, Dva Minuta Mržnje) kao vokal. Bend je u svojoj kratkoj karijeri zabeležio 20-tak nastupa. 

Osim u Novom Sadu, De Limanosi su nastupali i u Beogradu, Smederevu, Subotici, Osijeku, Beočinu, Bečeju, kao i na festivalima: Exit, Ljubav i Bes i Iluzije Slobode.
 
Album "Blender", CD izdanje novosadskog SKC-a, sniman je u periodu od 2021. do 2023. u različitim uslovima, sadrži 11 žanrovski raznovrsnih pesama, čiji su autori različiti.
 
"Blender" je najavljivan sa šest singlova, od kojih je najveću pažnju privukla pesma "Provalija".
Na samom koncertu, CD će moći da se kupi po protivnoj ceni od 500 dinara.
 
Pored De Limanosa, na ovom koncertu, bend Shoplifters predstaviće četvrti studijski album pod nazivom "Second Nature" koji je objavljen krajem 2023. godine na vinilu i na digitalnim platformama za četiri izdavačke kuće sa tri kontinenta: Brassneck Records (UK), Waterslide Records (Japan), Pop Kid Records (USA) i Rad Girlfriend Records (USA).
 
Koncert počinje u 21 čas, a cena ulaznice je 600 dinara u pretprodaji, dok će na dan nastupa biti 800 dinara.
 
Ulaznice će od ponedeljka 12. februara moći da se kupe na sledećim lokacijama: caffe Dublin (Štrojsmajerova 5, Petrovaradin), Ordinacija Art Café (Jevrejska 4) i u Crnom Ovnu (Ilije Ognjanovića 2).
Na dan koncerta ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike koja će biti otvorena od 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič