FOTO: Presrećni zlatni momak Štefanek i nekorektni Arutunjan

Osvajač olimpijskog zlata u Rio de Ženeiru, srpski rvač Davor Štefanek, rekao je nakon ceremonije dodele medalja da je presrećan i da se za taj dan vredno pripremao.

On je podsetio da je pre dolaska u Rio najavio da stiže u Brazil kako bi ispisao novu stranicu u istoriji srpskog rvanja.

"Mislim da je ovo velika stvar za ovaj sport u Srbiji. Ja još nisam potpuno svestan onoga šta sam uradio i ne mogu da dođem sebi. Zahvalnost dugujem svima koji su bili uz mene, trenerima, Divcu i Udovičiću, porodici", rekao je olimpijski šampion u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 66 kilograma.

Štefanek je kazao i da je  za ovu medalju naporno radio, da je za to živeo i da samo još može da poruči: - "Vidimo se na Balkonu, živela Srbija".

Ceremoniju dodele medalja i intoniranja himne pokvario je poraženi u finalu, Jermenin Mirgan Arutunjan. On je bio vidljivo nezadovoljan nakon završetka borbe i tek se na naredbu sudije rukovao sa Štefanekom.

Na podijumu je dugo plakao, uz vidljivo razbijenu arkadu, a kasnije nije želeo ni da se rukuje niti slika sa osvajačima medalja sve vreme ih izbegavajući i dureći se.

  • Zdecgt

    17.08.2016 12:15
    Jel veceras docek ?
  • Novosadjanin

    16.08.2016 23:58
    bravo za davora
    Nije se na naredbu sudije rukovao, posle proglasenja pobednika su se i zagrlili, sto je video svako ko je gledao malo duze, cak mu je Stefanek i pruzio podrsku. A vec je jedan komentator objasnio zasto se durio i zasto je bio namrgodjen na podijumu. A i da nije to slucaj, razumem ga, neresenim rezultatom je izgubio finale. Al' ko mu je kriv sto nije bio agresivan k'o Davor.
  • D1

    16.08.2016 23:22
    e pa...
    Artunjan se na postolju durio jer Jermeni imaju slicnu direktivu kao mi sa Kosovom, samo je njihova u vezi Azerbejdzana.

    Sad ste videli koliko je to ruzno i koliko bedno izgleda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016