Španović: Nisam odgovarala Prlainoviću, moja izjava nema veze s politikom

Izjava koju je dao Andrija Prlainović za RTS podigla je mnogo bure, pa su posle reagovali i ostali srpski sportisti.

Davor Štefanek je u nedelju rekao da je do zlata na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru stigao najviše zahvaljujući pomoći države, reagujući na izjavu Prlainovića koji je istakao da ne postoji sistematsko ulaganje u sport u Srbiji.

Potom se oglasila i bronzana Ivana Španović, ističući da je zadovoljna podrškom države i naporima da se njen program realizuje.

Mišljenja na ove izjave bila su oprečna – neki su ih hvalili, neki kritikovali da idu političkom linijom, zbog čega je najbolja srpska sportistkinja morala ponovo da reaguje.

"Moja izjava se nije odnosila na mišljenje mog sportskog kolege Andrije. Moj odgovor je bio isključivo na pitanje novinaru da li sam ja lično zadovoljna uslovima koji su meni bili obezbeđeni za Rio. Da, jesam zadovoljna uslovima koji su mi obezbeđeni u mojoj zemlji za koju sam izborila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i tačka. Ne postoji apsolutno ništa u toj izjavi što me stavlja na jednu ili drugu stranu, za ili protiv", objavila je Španovićeva na svom ’Instagram’ profilu.

Ona je potom apelovala i na novinare da je ne dovode u spregu sa politikom.

"Gospodo novinari ja sam sportistkinja i moje zadovoljstvo i nezadovoljstvo nije kampanja, podrška ili kritika vlasti, to je moje mišljenje koje mi vi tražite. Isto važi za sve moje kolege, vrhunske sportiste, koji takođe imaju svoje mišljenje o odnosu prema njima i sportu kojim se bave. I zato pustite nas da budemo ono što želimo i volimo i radimo punog srca. Jednostavno i skromno da budemo Sportisti. Hvala i nadam se da je ovim stavljena tačka na bilo kakvo dovođenje mene i mog imena u spregu sa politikom", zaključila je Ivana.

Podsetimo, vaterpolista Andrija Prlainović je rekao posle osvajanja zlatne medalje u Riju, da "osam, devet osvojenih medalja u Riju nisu proizvod sistemskog ulaganja". On je to rekao misleći na tešku situaciju u kojoj se nalaze srpski vaterpolo klubovi, koji su pred gašenjem.

  • pisam u pesak

    23.08.2016 01:35
    poltronstvo je bolest
    lepa, sledeci put skoci na glavu, mozda dalje dobacis!
    ceo AK Vojvodina je zblanut tvojom izjavom...
  • Kaligula

    22.08.2016 15:36
    Pravila se pametna. Najvece gluposti poplocane su dobrim namerama. Jos gore kad pokusava da se opere ali necu joj ja reci da cuti mada bi voleo.
    Zelim joj puno uspeha i sve najbolje ali ovde se ispalila. Kao da ne zna u kalvim uzasnim uslovima ljudi ovde rade i koliko je malo volje da se sportistima pomogne i kako je dobar deo sporta iskriminalizovan. Pola kosarkasa i fudbalera je u rukama mafije na ovaj ili onaj nacin - jer donose profit i peru pare.
    Ostatak je u go*nima. Cast onima koji se se snasli za sponzore ali vecinu sponzorisu roditelji...
  • Vlada

    22.08.2016 12:57
    ---
    Elitizam i lažni elitizam idu ruku pod ruku. Kakve veze imaju vrhunski sportisti, olimpijske igrarije sa realnim životima naroda bilo koje države, pa i ove kvazi, Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016