VIDEO: Zatvorene Paraolimpijske igre, Srbija osvojila devet medalja

Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru svečano su zatvorene rano jutros.

Na 15. po redu Paraolimpijskim igrama Srbija je ostvarila sjajan rezultat od rekordnih devet medalja i završila na 31. mestu po broju osvojenih odličja.

Srbiji su tri zlate medalje doneli Laslo Šuranji u streljaštvu, Borislava Perić-Ranković u stonom tenisu i Željko Dimitrijević u bacanju čunja.

Dve srebrne medalje osvojili su Borislava Perić-Ranković i Nata Matić u stonom tenisu i Miloš Mitić u bacanju čunja, a četiri bronzane medalje izborili su Laslo Šuranji u streljaštvu, Nata Matić u stonom tenisu, Mitar Palikuća u stonom tenisu i Nemanja Dimitrijević u bacanju koplja.

Od svih zemalja u regionu Srbija je najbolja, pošto su Hrvati osvojili pet medalja, Slovenci dve, a Bosna i Hercegovina jednu - u sedećoj odbojci.

Najuspešniji su bili Kinezi sa 237 medalja, od čega 105 zlatnih, potom slede Britanci sa 147 (64 zlatne), Ukrajinci 117 (41 zlatna), Amerikanci 112 (40 zlatnih)...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rio 2016