Prosinečki od večeras trener Zvezde

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki će oko 19.30h biti predstavljen kao novi trener tog fudbalskog kluba.    
Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Robert Prosinečki najverovatnije će oko 19.30h biti predstavljen kao novi trener tog fudbalskog kluba. Sednica Upravnog odbora Zvezde, koji bi trebalo da potvrdi odluku o imenovanju Prosinečkog za šefa stručnog štaba crveno-belih, počinje u 17 sati, a odmah po njenom završetku biće održana i zvanična promocija novog trenera.

- Meni je najvažnije da sam dobio blagoslov porodice, familije i Saveza. Supruga i moje dvoje dece su me podržale dali mi blagoslov i onda sam seo da pričam sa predsednikom Hrvatskog nogometnog saveza Vlatkom Markovićem i selektorom Slavenom Bilićem. Njih dvojica su mi pružili podršku, imali su zaista mnogo razumevanja i poželeli mi svu sreću. A, svestan sam da mogu da naiđem na osude, kritike i baš me briga šta ko misli jer oni do kojih mi je stalo dali su mi punu podršku - rekao je Prosinečki.

"Nisam do sada samostalno vodio nijednu ekipu i svestan sam da nemam trenerskog iskustva. Međutim, sigurno ću dati sve od sebe da se dokažem u Crvenoj zvezdi i ostvarim značajne rezultate. To je veliki klub, bivši evropski i svetski prvak, a ovaj posao svakako predstavlja pravi izazov", izjavio je Prosinečki.

Prosinečki će trenersku dužnost u Crvenoj zvezdi preuzeti od Aleksandra Kristića, sa kojim je prekinuta saradnja zbog nezadovoljavajućih rezultata. Crvena zvezda je jesenji deo sezone završila kao drugoplasirana na tabeli prvenstva Srbije sa pet bodova zaostatka za aktuelnim šampionom Partizanom.

"Prosinečki je legenda Zvezde i to je svima jasno. U kontaktu smo sa njim, a nama treba trener sa jasnom i preciznom vizijom", rekao je predsednik kluba Vladan Lukić na današnjoj proslavi povodom 19 godina od osvajanja Interkontinentalnog kupa u Tokiju.

Hrvatski mediji pišu da će njegov ugovor biti vredan 100.000 evra.

  • Andro

    09.12.2010 10:18
    !?
    KAJ ???!!
  • Ux

    08.12.2010 20:57
    Lep potez...
    samo..dzhaba vam delije ;) hehehe Trebala vosha da vas stigne 2:0 da bi skontali da je vreme za menjanje trenera hiihihih
    NAPRED VOSHA!!!!
  • Delije

    08.12.2010 19:00
    Prosinečki je deo Zavzde ... nema sumnje ... samo ZAŠTO svako mora da testira sebe BAŠ U ZVEDZI ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.