Aleksandra Krunić ispustila pobedu

Teniska reprezentacija Belgije povela je protiv Srbije sa 2:1 u baražu za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed kupa, pošto je Janina Vikmajer danas u Beogradu pobedila Aleksandru Krunić.

Vikmajerova je u dvorani "Aleksandar Nikolić" u tri seta sa 1:6, 7:5 i 8:6 pobedila, posle dva sata i 31 minuta igre.

U četvrtom meču baraža za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed Kupa između Srbije i Belgije sastaju se Ivana Jorović i Kirsten Flipkens.


Tok meča: Krunićeva je dobro počela meč, lako povela s 1:0 u gemovima, a istom merom je uzvratila i Vikmajerova.

Srpska teniserka je naredni gem dobila bez izgubljenog poena, da bi potom u četvrtom gemu agresivnom igrom stigla do prvog brejka na meču i vođstva od 3:1. Imala je dobru priliku Vikmajerova da uzvrati oduzimanjem servisa, ali je Krunićeva ostala koncentrisana, pa je uspela da sačuva svoj servis.

Do novog brejka Krunićeva je posle velike borbe stigla u narednom gemu, a potom je sigurna bila na svoj servis za vođstvo od 1:0 u setovima.

Nastavila je u istom ritmu Aleksandra Krunić i u drugom setu, veoma brzo je povela s 3:0, uz dva brejka prednosti, ali je Vikmajerova tada delimično promenila stil igre, terala je rivalku na udarac više, a bila je i agresivnija, pa je uspela da smanji na 3:2.

Srpska teniserka nije dopustila rivalki da još jednom načini brejk, iako je Belgijanka bila u dobroj situaciji u šestom gemu i vodila sa 0:30, Krunićeva je dobrim izborom udaraca uspela da nadigra Vikmajerovu i povede s 4:2. Igralo se gem za gem u nastavku, a potom je Krunićeva servirala za meč pri rezultatu 5:4, ali je Vikmajerova, stigla do brejka iskoristivši drugu brejk loptu.

Vodila se velika borba u 11. gemu drugog seta, dvaput je Krunićeva stizala do izjednačenja, ali nije uspela da dođe do brejk lopti, pa je na kraju Belgijanka povela sa 6:5. U narednom je stigla do 0:30, ali je Krunićeva prva stigla do gem lopte, međutim, nije iskoristila priliku da set odvede u taj-brejk, pa je Vikmajerova posle nekoliko atraktivnih poena, iskoristivši drugu brejk loptu stigla do izjednačenja u setovima.

Dobro je Krunićeva počela odlučujući set, napravila je brejk u trećem gemu, ali je Vikmajerova u narednom uzvratila u oduzimanjem servisa za 2:2, iako je 120. teniserka na WTA rang listi imala 40:15 i dobru priliku da potvrdi brejk.

Mnogo uzbuđenja viđeno je u nastavku meča. Namučila je Aleksandra Krunić svoju rivalku u petom gemu trećeg seta, ali je Belgijanka ipak uspela da povede s 3:2, a onda u narednom da stigne i do tri vezane brejk lopte, ali je Krunićeva uspela da stigne do 3:3. Bile su obe teniserke sigurne na svoje servise u nastavku, da bi Vikmajer na kraju u 14. gemu stigla do brejka, iako je zaostajala 30:0 u tom gemu, pa je tako Belgiji donela drugi trijumf.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.