Srbija će narednih šest godina finansijski podržati Exit

Vlada Srbije će narednih šest godina finansijski podržavati Exit festival.

Aleksandar Vučić je potvrdio da će ugovor o saradnji i podršci Exitu na tri plus tri godine biti potpisan narednih dana.

Prema njegovim rečima, razvoj Exita je značajan za mlade, ali i za podizanje turističke ponude i prihoda Srbije, uz razvoj putne infrastrukture, što ima rezultata i u većem zapošljavanju mladih i punjenju budžeta. "Ovo je važno i za dodatno podizanje ugleda Srbije u svetu, a Egzit je jedan od njenih najvećih brendova", poručio je premijer i dodao da se nada da će kada se završi pruga Beograd-Budimpešta na Egzit moći da dođe još više ljudi.

Direktor festivala Dušan Kovačević je ukazao na veliki značaj stabilnog finansiranja, jer veliki turistički operateri dugoročno planiraju širenje tržišta i veoma im je važna stabilnost partnera poput ovog festivala. Kovačević je podsetio da je, prema nekim istraživanjima, Exit prethodnih godina doprineo sa 150 miliona evra budžetu. Exit je, prema njegovim rečima, pokazao da može da se nosi i sa najvećima u svetu, pa i da pobedi, kao što je ove godine dobio prestižnu nagradu evropske turističke organizacije "European Best Destinations" za najbolji muzički festival u Evropi.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je Egzit nosilac promocije grada Novog Sada, kao omladinske prestonice Evrore, za koju će konkurisati za 2019. godinu. On je dodao da su Egzit i njegovi ljudi uključeni u oficijalnu promociju i kandidaturu grada i za evopsku prestonicu kulture 2021. godine. "Decenijama unazad Novi Sad nije imao podršku u privlačenju investicija, ali ni ovakvu podršku u saradnji koja otvara nova radna mesta u kreativnoj industriji, koja razvija turistički potencijal Novog Sada i celog regiona", rekao je Vučević.

Autor: Tanjug

  • Milana

    17.02.2016 09:13
    Sramota! Finansira se on od nasih para odavno! A kakve mi imamo povlastice? Karte skuplje nego u regionu. I zbog cega bi se bilo koji koncert finansiorao iz budzeta? Prodaju karte, reklame, prodajna mesta gore... Smestaj dzabe... Pa tu zaradjuju samo ugostitelji po centru. A kako su nasi krenuli da placaju strancima sve, jos malo pa ce im i klopa biti dzabe... Pa ko je tu lud. Rupa bez dna...
  • Моамер

    17.02.2016 07:44
    Ако доноси 100 гласова подржаће се и Бокан и Швоња и Егзит и домовница и путовница и шахоница , само да наминцамо квоту који је Ајтолах В. дао на НС
  • lmao

    17.02.2016 01:45
    za Cika Peru
    "koja promovise zapadnjacku subkulturu". Cika Pero, ajd lekic lepo, pusti stare snimke iz rata, pa se mi vidimo na dominama. Unuk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit