Skepta objavio novi album, odlične ocene kritike i medija

Jedan od najcenjenih svetskih repera, Skepta, koji predvodi Exit Gang, svojevrsni hip-hop festival unutar ovogodišnjeg Exita, objavio je dugoočekivani album "Ignorance is Bliss".
Muzički kritičari i najpoznatiji svetski mediji daju visoke ocene, uz konstataciju da je poznati MC uspeo da dostigne sopstveno remek-delo, višestruko nagrađivani album "Konnichiwa" iz 2016. godine. Zanimljive su i ocene da je Skepta u današnje vreme, kada je na sceni velika smena generacija i stilova unutar hip-hopa, praktično uspeo da izmisli novi zvuk, koji nosi njegov prepoznatljivi pečat.
 
Pored društveno angažovanih tema na koje su fanovi navikli, za jednog hip-hop umetnika album se prilično hrabro bavi slomljenim srcima, te Skeptinom novom ulogom roditelja. Londonski MC u jednom delu proziva i trenutni politički pejzaž u Britaniji, uz konstataciju da je atmosfera na ulici bolja nego u vladi, dok se čak i političari utrkuju da nabave karte za Skeptine nastupe.
 
Jedan od najuticajnijih britanskih umetnika današnjice, koji iza sebe već ima nekoliko prestižnih nagrada poput Mercury, BRIT, BET, MOBO i NME, nastupiće u samoj završnici ovogodišnjeg Exit festivala, u nedelju 7. jula.
 
The Guardian ovo izdanje ocenio je maksimalnom ocenom uz komentar da je, iako su očekivanja bila vrlo visoka, Skeptin "flow" osigurao da novi album bude "senzualno zadovoljstvo". Poznati Independent u svojim ocenama i pohvalama navodi da je Skepta "možda upravo izmislio novi žanr", zahvaljujući zrelim tekstovima koje poznati MC isporučuje preko muzičke pozadine koja uključuje digitalnu melanholiju detroitskog techno zvuka.
 
Dok repera Hypebeast naziva "simbolom progresa", NME ocenjuje album sa visoke četiri od maksimalnih pet zvezdica, hvaleći ga kao "jezgrovit" i "definitivni hit", a istaknuta je i spremnost ka eksperimentisanju, poput one u traci "Love Me Not" na kojoj Skepta sempluje himnu plesnih podijuma "Murder on the Dancefloor".
 
Portal Stereogum njegovu nikada veću zrelost, oštri stav i rime sumira rečima "Skepta seče kroz sve oko sebe. Nemojte mu biti neprijatelj".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.