FOTO: Prvi dan Exit-a obeležili "The Cure" i kiša

Prvi dan Exita obeležili su nastup grupe "The Cure" i pljusak.
FOTO: Prvi dan Exit-a obeležili "The Cure" i kiša
Foto: Dragana Prica
Kapije su otvorene u 19 časova, a nekoliko stotina posetilaca čekalo je ispred još od ranih popodnevnih sati, pa je ulazak na festival bio sporiji nego ranijih godina u to vreme. Gužva je počela da se stvara ranije jer je koncert zvezda večeri na Glavnoj bini bio zakazan već za pola devet. 
 
Sa prvom pesmom benda "The Cure" počela je i kiša, ali je posle tridesetak minuta prestala.
 
Posle "The Cure" i svečanog otvaranja Exita, glavnu binu "okupirao" je tehno zvuk. Belgijski Lost Frequencies nastupom od pola jedan posle ponoći predstavili su publici na Petrovaradinskoj tvrđavi svoje hitove, a nakon njih na binu su došli i Filatov & Karas, Two Pauz, Pessto.
 
Žurka se nastavila na ostalim binama do ranih jutarnjih časova.
 
Organizatori festivala tvrde da je bilo više od 56.000 posetilaca u toku 13 sati programa na 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave.
 
Provod na Petrovaradinskoj tvrđavi nastavlja se i danas, a na glavnoj bini nastupiće vodeći svetski hitmejkeri The Chainsmokers, Chase & Status, legendarni frontmen Pantere Fil Anselmo uz svoj novi sastav The Illegals, i mnogi drugi. Mts Dance Arenu zauzeće velika imena poput Borisa Brejche, Paula Kalkbrennera i korejske tehno zvezde Peggy Gou. 
 
Addiko Fusion bina predstaviće postavu koju će, između ostalog, činiti Atheist Rap koji će u punom sastavu proslaviti 30 godina karijere, i popularni rep dvojac Who See. Na Explosive stižu Whitechapel i Arcturus, No Sleep Novi Sad bina poželeće dobrodošlicu brazilskom klubu D-Edge pod čijim okriljem dolaze Blawan i Giorgia Angiuli. Popularna rrp imena predstaviće i Cockta Beats bina, jer stižu Krešo Bengalka, Bekfleš i drugi. Ulaznice će tokom dana biti u prodaji na svim prodajnim mestima Gigs Tix po ceni od 3.590 dinara za petak i subotu, te 2.990 dinara za nedelju do 17h, dok će kad se otvore kapije festivala ulaznice moći da se kupe isključivo na festivalskim blagajnama po višoj ceni.
 
Tokom četiri dana na više od 40 festivalskih bina i zona nastupiće gotovo 1.000 muzičara iz celog sveta. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.