Egzitova Zelena revolucija počinje sadnjom 13.000 stabala hrasta na Fruškoj gori

Egzit fondacija pokreće Zelenu revoluciju, veliku ekološku platformu čija je namera da mobiliše javnost i pokrene masovno pošumljavanje u zemlji, regionu i svetu, sa ciljem da se samo u Srbiji u narednim godinama zasadi više od milion stabala.
Prva akcija biće realizovana u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji 23. novembra na Fruškoj gori gde će početi sadnja prvih 13.000 stabala hrasta. Ova akcija deo je EU projekta Natura2000 i inicirana je na prethodnom Egzit festivalu kada se na Petrovaradinskoj tvrđavi za ovaj poduhvat prijavilo više od hiljadu dobrovoljaca sa odgovornim stavom prema životnoj sredini. 
 
U subotu, 23. novembra, oni će, uz pomoć volontera iz Egzit tima, Delegacije EU u Srbiji, predstavnika zemalja članica EU, uz prisustvo predstavnika Ministarstva zaštite životne sredine, te podršku Nacionalnog parka Fruška gora i Pokreta gorana Vojvodine, učestvovati u stvaranju novih pluća Srbije.
 
Iako je najveći deo volontera za predstojeću akciju sadnje drveća na Fruškoj gori prijavljen na prethodnom Egzit festivalu, ostalo je još stotinak mesta za sve one koji su voljni i željni da učestvuju, te se pozivaju svi koji su zainteresovani da se prijave putem mejla exittreezone@exitfest.org najkasnije do nedelje, 17. novembra. 
 
Svim volonterima biće obezbeđen prevoz iz Beograda ili Novog Sada, osveženje, hrana, suvenir i oprema potrebna za sadnju, te organizovano druženje posle akcije, dok će oni najsrećniji osvojiti i ulaznice za jubilarni 20. Egzit od 9. do 12. jula 2020. Akcija je planirana za subotu, 23. novembra, od 9h do 17h. Pošto je broj preostalih mesta za učestvovanje u akciji ograničen, prednost će imati dobrovoljci koji su se prijavili prvi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.