Naš izbor: Šta da poslušate drugog dana Exita - Od Ateista, Goblina do još tvrđeg zvuka

Vatrometom na Tvrđavi su sinoć zvanično najavljena četiri festivalska dana u našem gradu.
Naš izbor: Šta da poslušate drugog dana Exita - Od Ateista, Goblina do još tvrđeg zvuka
Foto: 021.rs
Drugi, obično bezbrižniji, pa samim tim i posećeniji dan je petak, budući da se u subotu uglavnom ne radi, pa se može i ostati duže. 
 
I danas će hedlajneri uglavnom biti na Dens areni, a mi vam donosimo nekoliko drugačijih preporuka za slušanje, budući da ovo nije stejdž koji najpre biramo - ipak su gitare prvi izbor.
 
Sa "dalekog puta" stižu Goblini - 01:30
 
"Ima nas gomila" dugo se nije vikalo sa bine. Tek što su izdali novi album "Jednina" i zakazali veliki koncert u Beogradu, te najavili turneju, ceo svet je zahvatila pandemija korona virusa. 
 
Šabački pankeri nisu imali priliku da i uživo predstave više nego odlične nove pesme, te je večeras prava prilika da nakon pauze ponovo na Fusion bini protutnje "Daleki put", "U magnovenju", "Luna", "Voz", ali i da se možda čuju neke od novih numera "Mirno more", "Zapad-severozapad", te "Ti si taj" - na radost fanova.
 
 
Godina kulture uz Atheist Rap - 00:00
 
Za njih satnica nije bitna - bilo da zatvaraju festival na Fusion bini u 5 ujutru ili da sviraju u dosta ranijem terminu, najveća žurka za Novosađane je uz Ateiste, (ali i za posetioce iz regiona).
 
Ovaj put su tačno u ponoć - poput vatrometa.
 
Novosadski punk rock sastav miljenik je ove bine, te je sa razlogom redovan na Exit festivalu. Svi koji žele da se podsete odlične atmosfere uz "Car core", "Warbung limuzinu", te "Godinu kulture" i "Blue trabant", znaju gde mogu naći ove momke koji su se u grad vratili da obnove gradivo.
 
 
Švedski "power metal" Sabaton - 21:00
 
Dosta tvrđeg zvuka biće večeras na Exitu, a njegov najjači predstavnik biće švedski "power metal" bend Sabaton koji će nastupiti na Mejnu
 
Ovaj bend već ima svoju lojalnu bazu fanova u Srbiji, a često je baš zbog toga Beograd bio obavezna stanica na njihovim turnejama. U svojoj dvodecenijskoj karijeri, Sabaton je objavio devet studijskih albuma, a ima i sopstveni festival u Švedskoj.
 
Poznati su po energičnim nastupima uživo i tekstovima koji se bave istorijskim temama. Tako se, naravno, očekuje da će, s obzirom na to što su u Srbiji pevati "Last Dying Breath" koja je inspirisana govorom majora Dragutina Gavrilovića iz oktobra 1915. godine za vreme odbrane Beograda u Prvom svetskom ratu.
 
 
Tragovi prošlosti uz Van Gogh - 23:30
 
U slučaju da sviraju pesme sa prvih albuma, preporuka je i beogradski Van Gogh. Ipak, nezaobilazan deo su i numere novijeg datuma, te će i ovaj put publika biti podeljena.
 
Za one nostalgične ljubitelje starih pesama, Đule i ekipa sviraju na Glavnoj bini, pola sata pre ponoći.
 
Ovo je naš izbor, a večeras još nastupaju i Paul Kalkbrenner, Maceo Plex, Marko Nastić, Amira Medunjanin, Centurion, Kene Beri i mnogi drugi. 
 
Explosive stejdž rezervisan je za bendove Centurion, Alitor, Infest, Bombarder i Obscured.
 
Do kraja festivala - 11. jula nastupiće još i Rundek i ekipa, Lajbah, Asaf Avidan, Dejvid Geta, Jonas Blu, Tiga, Solomun, Robin Šulc, Obojeni program, Lav hanters, Remedi, Sanšajn, a o našim izborima čitaćete u narednim danima.

Teme

EXIT
  • Laloš

    09.07.2021 22:04
    @iduće godine
    Line Up 2001 godine je san za ovaj Exit samo da podsetim na par izvođača tog Exita.... Kosheen, Salome de Bahia, Ronie Size, Vlada Divljan, Darko Rundek, Vlatko Stefanovski, Disciplina Kitchme, Slađana Milošević, DLM, Kud Idioti, Cubismo, Paribrejkersi...... Tada su krpili d..e i gaće. Ovo sada je smehotresna olimpijada.
  • iduće godine

    09.07.2021 14:04
    Nadam se boljem lineup-u izvođača iduće godine.
    Ovo je kao da je Exit na samim počecima.
    Kao da osim sa hirovima i visokim honorarima stranih zvezda mora da se bori i sa Miloševićevim režimom.
    A zapravo čak i ovaj režim pomaže Exit finansijski.

    To i jeste jedan od najvećih uspeha Exita - što se nametnuo, postao mainstream pa nemamo više one napade desničarskih stranaka kojima smeta ovo, smeta ono a to umotavaju u priče da je kao preglasno.
    Svašta je preglasno, ovo su samo 4 dana godišnje.

    Nadam se da je ovakva postavka isključivo zbog korone jer vrlo je jadna.
    Idućih godina nek se Exit popravi što se tiče izvođača, a i nek prestane da ćuti samo zato što mu režim sad pomaže.
  • Milicajac frilenser

    09.07.2021 13:30
    Došla neka kokuzna vremena kad Exit mora da stavlja domaće etablirane rokere u ponoć, a ne u 18h kad ima više ljudi na bini nego ispred nje.
    Tja, i tome će uskoro doći kraj jer su nam rokeri u ili pred penzijom, pa će ostati samo laptopdžije da rokaju frutilups.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit