EXIT 2023. završio trijumfom: 50 događaja u 12 zemalja u protekle dve godine posetilo milion fanova

EXIT je u 2023. godini organizovao 24 događaja u 13 različitih gradova i šest zemalja, što zajedno sa 2022. čini čak pedeset događaja u 12 zemalja u Evropi, regionu, ali i Aziji.
EXIT 2023. završio trijumfom: 50 događaja u 12 zemalja u protekle dve godine posetilo milion fanova
Foto: 021.rs

Njih je u zbiru posetilo oko milion fanova sa svih krajeva planete.

Pored EXIT festivala, koji već dve uzastopne godine drži rekord od preko 200.000 posetilaca po izdanju, beogradskog No Sleepa, kao i omiljenih regionalnih festivala Sea Star, Sea Dance i Ada Divine Awakening, EXIT je svoje događaje organizovao i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Holandiji, Turskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji i Sloveniji, uz posetioce iz preko 120 zemalja sveta.

Sa 13 održanih festivala i 37 različitih muzičkih događaja u 2022. i 2023, EXIT nastavlja da neguje reputaciju jedne od najvećih nezavisnih festivalskih organizacija na svetu, dovodeći najveće globalne muzičke zvezde. Ovu godinu obeležilo je jedno od najmoćnijih izdanja EXIT festivala, uz kultni britanski sastav The Prodigy, najveću rep grupu svih vremena Wu-Tang Clan i nezaboravne nastupe koje su doneli Skrillex, Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Eric Prydz, Nina Kraviz, Indira Paganotto, Epica, Viagra Boys, Sofi Tukker i stotine drugih izvođača.

Festivalsku sezonu tradicionalno je pokrenuo peti jubilarni Sea Star u Umagu, na kom su nastupili The Prodigy, Robin Schulz, Indira Paganotto, Mahmut Orhan i niz drugih, a koji je zajedno proslavilo 42.000 fanova. Specijalno izdanje Sea Dance in Exile održano je na hrvatskom ostrvu Krk uz globalne superzvezde i hitmejkere Aloka, Willy Williama i Fedde Le Granda, a posebno mesto zauzeo je Ada Divine Awakening festival svesnosti i intimnosti, koji je u sutonu leta ljubiteljima festivala ponudio jedinstveni retreat na čarobnoj Adi Bojani.

EXIT Dance Arena Belgrade Takeover serijal događaja obeležili su spektakularni Paul Kalkbrenner u prepunoj Beogradskoj areni i miljenik domaće publike Hot Since 82, a sve to krunisano je EXIT Belgrade Takeover vikendom u novembru, koji je obuhvatao Boris Brejcha "In Concert Show", veliku No Sleep žurku uz vodeći svetski elektronski dvojac ARTBAT i Adana Twins, ali i jedan od tri ovogodišnja New Moon Ecstatic Cacao događaja. EXIT je u Beogradu organizovao i koncert australijskog umetnika Dub FX-a, a i ove godine nastavljena je saradnja sa TMRW konferencijom, na kojoj je održan Exitov panel "Life is Live".

Godinu je obeležila i Exitova jubilarna peta žurka za vreme Amsterdam Dance Eventa, koju su na ekskluzivnoj lokaciji Faralda Crane predvodili Bonobo i Cassian, a predstavljen je i EXIT Echosystem showcase, u okviru kog su nastupili Lanna, Human Rias b2b Arodes, iLee i Ece Ekren. EXIT je ove godine po drugi put doneo svoj Get EXITed koncept u Strumicu uz Johna Newmana, Buraka Yetera, Konstraktu, Van Gogh i druge, a 2023. obeležili su i EXIT & RITUALS žurka u Minhenu, Flower Power u Herceg Novom, EXIT x IQOS žurka na makedonskom skijalištu Mavrovo, ali i niz EXITVERSE @ Coke Studio događaja u gradovima u Srbiji i Makedoniji.

Poznata prva 24 imena za EXIT 2024

EXIT 2024 predvode pop-rap ikone Black Eyed Peas, pokretačka snaga benda Rage Against the Machine Tom Morello i utemeljivač globalnog trap zuka Gucci Mane! Na mts Dance Arenu stiže najpopularniji DJ svih vremena, za mnoge i sam simbol ove profesije - Carl Cox, a pridružuju mu se veliki Bonobo, berlinska DJ zvezda i producent KlangKuenstler, Sama’ Abdulhadi, Barry Can’t Swim, Franky Wah i Mene. Na glavnu Tesla Universe binu stižu i Kenya Grace, Iniko, Rudimental, John Newman, The Exploited, Dub FX, Willy William, Ian Asher, Steve Angello i Joker Out. Poznata su i prva imena Visa Fusion bine - grčki sastav Villagers of Ioannina City i češki synth-pop bend Lakeside X, dok žestoki zvuk na Explosive binu donose švajcarski thrash metal sastav Coroner i Nemesis.

Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom "Probudimo naše supermoći zajedno", biće održano od 10. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nulti dan rezervisan za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe bini.

Četvorodnevne ulaznice po promo ceni od 6.990 dinara i uz uštedu od 50% dostupne su na sajtu EXIT festivala, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online.

Teme

EXIT

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit