VIDEO: Deset najboljih improvizovanih scena

Razliku između prosečnog i izvanrednog filma čine glumci, koji nekada svojim improvizacijama naprave antologijske scene.
1. Leonardo Dikaprio posekao ruku u filmu "Đangova osveta"
 
Tokom govora za večerom, lik kog tumači Dikaprio neočekivano podivlja i svojom rukom razbija čašu o sto, što ostavlja vidljiv trag krvi na njegovom dlanu. Ovu scenu Tarantino nije predvideo, ali je ipak odlučio da je ostavi u filmu, što se pokazala kao dobra odluka s obzirom na to da je ovo jedan od najupečatljivijih trenutaka tog ostvarenja.
 
 
2. Najiritantniji zvuk na svetu u filmu "Glup i gluplji"
 
Glavni junaci filma, Lojd i Heri, tokom putovanja u svoje vozilo prime stopera, koji je, ispostaviće se, plaćeni ubica. Oni ga uvode u svoje glupave razgovore, a Lojd odlučuje da mu objasni šta je to najiritantniji zvuk na svetu. Ideja tog zvuka, čista je improvizacije Džim Kerija.
 
 
3. Zbunjeni Džoker u filmu "Betmen: Mračni Vitez"
 
Hit Ledžer je za ulogu Betmenovog arhineprijatelja posthumno nagrađen Oskarom, a jedna od scena za pamćenje je ona u kojoj odlazi iz bolnice obučen kao medicinska sestra. Stalno se osvrće ka bolnici, dok drži detonator u ruci, što će proizvesti trenutak za pamćenje, s obzirom na to da je scena kasnila bez znanja Ledžera.
 
 
4. "Čuješ li to?" u filmu "Ulični psi"
 
Gospodin Blond, kog tumači Majkl Madsen, u ovoj sceni reže uvo policajcu i nastavlja da mu govori u isto, pre nego što se počne smejati. Tarantino nije imao ništa u scenariju za Madsena nakon što odreže uvo, pa je on u potpunosti improvizovao taj crni komični momenat dodajući napetost dramatičnoj sceni.
 
 
5. "Here's Johnny!" u "Isijavanju"
 
Ovo je ujedno i jedna od najpoznatijih scena Kjubrikovog filma. Džek Nikolson razbija vrata sekirom pre nego što kroz njih promoli glavu nagoveštavajući: "Here's Johnny". Reč je zapravo o frazi tog doba iz uvoda u Džoni Karson šou.
 
 
6. Zvižduk Hanibala Lektora u "Kad jaganjci utihnu"
 
Slavni zvižduk koji Lektor proizvodi na kraju svoje priče o jetri i kijantiju zapravo je zvuk koji je Hopkins izmislio tokom glavne probe, misleći kako se savršeno uklapa.
 
 
7. "Mein Fuhreh, I Can Walk" u filmu "Dr Strangelove"
 
Piter Selers je bio toliko poznat po svojim improvizacijama da su ga često navodili i kao koscenaristu. Jedan od odličnih primera njegova improvizicije dolazi u filmu "Dr Strangelove".
 
 
8. "Volim te", "Znam" u "Ratovi zvezda: Carstvo uzvraća udarac"
 
Nekoliko sekundi pre nego što ga zamrznu, Han Solo odgovara na ljubavnu izjavu princeze Leje sa: "Znam", što nije bilo ni malo slično originalnoj replici koja je trebalo da bude jednostavno: "I ja tebe". 
 
 
9. Robin Vilijams u filmu "Dobri Vil Hanting"
 
Glavni junak Vil, kog tumači Met Dejmon, nalazi se na terapiji kod doktora Šona Megvajera, koji mu priča o svojoj ženi i navici puštanja vetrova. Celu scenu je na licu mesta smislio i odglumio Vilijams, a Dejmonov smeh je potpuno autentičan. Ukoliko se pogleda malo bolje može se primetiti i kako se kamere trese zbog smeha kamermana.
 
 
10. Pucnjevi Indijane Džonsa u "Otimačima izgubljenog kovčega"
 
Ova scena je zamišljena kao borba sa mačevima, ali Ford se veče pre snimanja scene otrovao hranom, te nije imao snage ni energije za držanje i mahanje mačem. On je predložio Splibergu da jednostavno izvadi svoj pištolj, što mu se svidelo. Rezultat je jedna od najsmešnijih filmskih scena ikada.
 
  • Viktor

    20.06.2016 11:09
    Prestanite da koristite google
    Carstvo uzvraća udarac.... Dajte ljudi svega vam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.