VIDEO: Nemci u trci za Oskara sa filmom o Hitleru?

Satirična komedija o Adolfu Hitleru jedan je od osam naslova koje Nemačka razmatra za svog kandidata za Oskara za najbolji strani film.

Film "Opet on" govori o Hitleru koji se budi u današnje vreme u Berlinu i dobija svoju televizijsku emisiju, piše BBC.

Film se bazira na istoimenom romanu Timura Vermesa koji je u Srbiji izdala Laguna, a prošle godine je bio velik hit u nemačkim bioskopima, a potom ga je otkupio Netflix.

Nemačkog kandidata odabraće nezavisni žiri 25. avgusta.

Hitler i 2005. bio u konkurenciji za Oskara

Zanimljivo je da je još jedan nemački film o Hitleru, doduše daleko ozbiljniji, "Hitler: Poslednji dani" Olivera Hiršbigela bio nominovan za Oskara 2005. godine, ali je nagradu odneo španski reditelj Alehandro Amenabar sa filmom "Život je more".

Poslednji nemački film koji je osvojio Oskara bio je "Život drugih" iz 2007. godine.

  • Filmofob

    15.08.2016 14:15
    Loš je film. Sorry, Germans...
  • Miloš

    07.08.2016 18:08
    Očajan film.
    Odgledao sam juče film i očajan je. Jedva da se i može gledati. Nemci i humor su jednostavno nespojiva kombinacija. Onoliko koliko je legendardni Untergang fenomenalan toliko je ovaj užasan.
  • Orwell Vegan

    07.08.2016 05:41
    Autorska prava
    Ovo je ustvari Zilnikova ideja: Tito drugi put medju Srbima [1993]. Knjiga Er ist wieder da je objavljena 2012.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.