Robert Redford se povlači iz organizacije festivala Sandens

Glumac Robert Redford, osnivač festivala američkog nezavisnog filma Sandens (Sundance) koji je počeo u petak u gradu Park Siti u Juti, izjavio je da se povlači sa tog festivala koji je proslavio brojne sada poznate reditelje.
Robert Redford se povlači iz organizacije festivala Sandens
Foto: Screenshot
Slavni glumac je rekao da je došlo vreme posle 34 godine od prvog izdanja festivala da se povuče. Redford je dodao da će i dalje biti prisutan na festivalu, ali želi više vremena da provodi s rediteljima.
 
Njegova najava o povlačenju se podudara s ranijom najavom o povlačenju iz sveta filma posle ostvarenja "The Old Man and the Gun", koji se prikazuje od oktobra u SAD. 
 
Redford (82) režirao je devet filmova, a za "Obične ljude" (Ordinary People) je 1981. dobio Oskara. 
 
Nikada nije dobio Oskara za glumu, iako je imao više uloga u kultnim filmovima kao što su "Žaoka" (Sting), "Svi predsednikovi ljudi" (All The Presidents Men), "Tri kondorova dana" (Three Days of Condor) i "Moja Afrika" (Out of Africa). Počasnog Oskara za životno delo je dobio 2002. godine. 
 
Festival Sandens, čiji je osnivač, postao je jedan od najznačajnijih američkih festivala nezavisnog filma, jer pruža priliku perspektivnim filmskim stvaraocima koji se bave dokumentarnim, inostranim i nezavisnim filmom da promovišu svoje projekte i privuku pažnju šire javnosti. 
 
Nekoliko sada svetski poznatih reditelja, među kojima su Kvetin Tarantino, Pol Tomas i Daren Aronofski doživeli su svoj veliki proboj na filmsku scenu upravno na Sandensu. Redford je nazvao tu filmsku manifestaciju po filmskom klasiku "Buč Kesidi i Sandens Kid" iz 1969. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film