VIDEO: U kultnom Egzorcistu glumio stvarni serijski ubica

Ako mislite da kultni horor iz 1973, Egzorcist, ne može biti strašniji nego što jeste, varate se. Malo ljudi zna da je u njemu glumio stvarni serijski ubica Pol Bejtson.
Scena u kojoj 12-godišnja Regan (koju je prema scenariju zaposeo demon) prolazi kroz medicinske preglede upravo postaje još jezivija. Jedan od medicinskih tehničara u filmu bio je Bejtson koji je šest godina kasnije osuđen zbog ubistva novinara Adisona Verila, a osumnjičen je za nekoliko drugih ubistava u gej zajednici na Menhetnu tokom sedamdesetih. 
 
Bejtsonova priča je ponovo privukla pažnju nakon što je on bio jedan od serijskih ubica kojima se pozabavila Netfliksova hit serija "Mindhunter". 
 
Bejtson je sedamdesetih radio u Medicinskom centru "New York City University", a tamo ga je sreo reditelj Egzorcista Vilijam Fridkin. Toliko mu se svideo njegov rad da mu je na kraju ponudio manju ulogu u filmu. Upravo njegov lik objašnjava devojčici šta joj se događa tokom testiranja. 
 
Nakon filma, Bejtson život poprimio je mračnije tonove. Iako je osuđen tek 1979, njujorška policija ga je duže vreme sumnjičila za smrt nekolicine muškaraca na Menhetnu. 
 
Za Verilovu smrt osuđen je na 20 godina zatvora, a ni jedno drugo ubistvo nije dokazano, iako ih jeBejtson navodno priznao svom prijatelju Ričardu Rajanu. 
 
Iz zatvora je pušten 2003, nakon čega mu se gubi svaki trag, iako su, piše LAD Bible, brojevi socijalnog osiguranja otkrili da je osoba pod imenom Patrik F. Bejtson, rođena na isti datum kao i ubica, preminula 2012. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.