Reditelji: Povlačenje filma Romana Polanskog je cenzura

Francusko udruženje reditelja ARP izrazilo je nezadovoljstvo i ocenilo kao cenzuru povlačenje poslednjeg filma Romana Polanskog sa repertoara u Poatijeu, dok je Polanski ponovo optužen za silovanje.
Reditelji: Povlačenje filma Romana Polanskog je cenzura
Foto: Pixabay (ilustracija)
Bioskop u Poatijeu je ove nedelje saopštio da neće prikazati film Polanskog zbog problema nastalih novom aferom. Udruženje ARP u kojem je više od 200 reditelja, među kojima i Polanski, navelo je da je "nezadovoljno odlukom o povlačenju filma".
 
"ARP će uvek najoštrije osuđivati svaki politički čin koji izgleda kao oblik cenzure, koji je protiv slobode izražavanja i zabranjuje gledaocima pristup nekom filmu", piše u saopštenju.
 
Ovogodišnji francusko-italijanski film Polanskog "Optužujem" o aferi Drajfus iz 19. veka, stigao je pred publiku usred polemike pošto je francuska fotografkinja Valentin Monije optužila Polanskog da ju je silovao 1975. godine kada je imala 18 godina. Polanski je odbacio optužbe i zapretio da će je sudski goniti.
 
Uprkos pozivima na bojkot, film je za dve nedelje privukao 886.000 gledalaca. 
 
Polanskog (86) i dalje goni američko pravosuđe zbog optužbe da je silovao jednu maloletnicu 1977. godine.
  • Koja

    02.12.2019 13:28
    Pazi, sinko
    Ovo nema veze sa hrišćanstvom. Otkud ti to pade na pamet, da je uzrok ove moderne "seksualne korektnosti" u hrišćanskom moralu, puritanstvu ili konzervativizmu? Ne, suprotno, ovo su levičarkse "ideje" koje više ne zastupaju prava radnika niti ekonomski ugroženih grupa, koje čine većinu, nego brane "prava" raznih marginalaca, problematičnih pojedinaca i seksualnih pervertita.
  • Inkvizicija

    01.12.2019 17:13
    Ostadosmo bez najboljih rezisera i glumaca zahvaljujuci novom talasu kvazi hriscanstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.