VIDEO: Objavljen novi dokumentarac Dejvida Atenboroa o uništavanju prirode, ljude jedna scena posebno rastužila

Novi dokumentarac Dejvida Atenboroa koji je prošlog vikenda počeo da se prikazuje na Netfliksu duboko je pogodio gledaoce.
Dokumentarac se bavi drastičnim promenama kroz koje je Zemlja prošla tokom života Atenboroa (sada ima 93 godine) i uništenjem koje je neizbežno ako se ne naprave promene.
 
"Svet prirode nestaje. Dokazi su svuda oko nas. To se događalo za vreme mog života. Video sam to svojim očima", govori Atenboro u filmu.
 
 
Film je, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, duboko dirnuo gledaoce, a naročito ih je pogodila scena u kojoj je prikazan orangutan kako se penje na jedno od poslednjih stabala nakon što su sva ostala posečena.
 
Radi se o delu dokumentarca koji prikazuje kako orangutani na Borneu nemaju gde da žive jer se šume krče kako bi se napravilo mesta za sadnju sorte palmi iz čije se pulpe proizvodi palmino ulje koje se koristi u brojnim kozmetičkim proizvodima.
 
  • Zozo

    12.10.2020 11:18
    Bježi orangutane, došli izvršitelji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.