VIDEO: "Dara iz Jasenovca" premijerno 20. februara na RTS-u

Film "Dara iz Jasenovca", reditelja Predraga Antonijevića, biće premijerno prikazan na Radio-televiziji Srbije, u subotu, 20. februara.
Film "Dara iz Jasenovca" bio je srpski kandidat za Oskara, koji nije uspeo da uđe u uži krug. Ova istorijska drama izazvala je brojne komentara, politička razmatranja i podele oko toga na koji način prikazuje etničko čišćenje Srba, Jevreja, Roma, komunista i drugih osoba koji nisu bili po volji zločinačke vlasti u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata. 
 
Ostvarenje je premijerno prikazano 25. novembra u Gračanici, a trenutno se prikazuje u Sjedinjenim Američkim Državama. Film je rađen na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša.
 
Televizijska premijera zakazana je za 20. februar, u 20 časova, na prvom programu javnog servisa. 
 
  • Dragan

    16.02.2021 09:50
    Sh
    Sledeći film Kako je Draža oslobodio Beograd.Bljak za istirijske filmove.Ja bi od ovog režimskog reditelja hteo gledati film Dara iz Srbije u 21 veku.Indijanski filmovi pale u svetu što se videlo iz filmova Kusturice koje je kićeraj naj niže vrste.Al vremena se menjaju.
  • Blender

    15.02.2021 08:17
    Istina
    Preko 3 miliona evra nasih para su dali za produkciju i propalu promociju u Americi. Od tih para se moglo napraviti barem 30-100 svetski kvalitetnih dokumentarnih filmova koji bi se prodavali na svetskom TV trzistu i zaradili barem duplo vise.
  • Trta

    15.02.2021 04:15
    Posle ove korone i niza ubica, silovatelja, kokošara i nevolja, konačno da dočekamo nešto lepo na televiziji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.