FEST pod sloganom "Povratak u budućnost"

Predstojeći, 49. Međunarodni filmski festival – FEST, na kome će biti prikazano više od 70 premijernih filmova najnovije svetske produkcije, održaće se od 2. do 11. aprila pod sloganom "Povratak u budućnost".
FEST pod sloganom "Povratak u budućnost"
Foto: Pixabay
"S posebnom pažnjom selektovan, ovogodišnji festivalski program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije u sedam programskih celina, koje će publika moći da pogleda u bioskopskim salama Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx", kazao je direktor CEBEF Damir Handanović.
 
Prema njegovim rečima, posebno će biti značajno što će sledeća godina biti u znaku 50. FEST.
 
"U susret jubileju ove godine publika FEST imaće prilike da na velikom platnu Sava centra pogleda kultne filmove koji su obeležili prethodne edicije festivala u okviru programa FEST-ovih 50", kazao je Handanović.
 
Na svečanom zatvaranju 11. aprila, u udarnom terminu u Sava centru, premijerno u Srbiji biće prikazana nova, premontirana verzija filma "Kum 3" Frensisa Forda Kopole, nastala povodom tridesetogodišnjice od prvog prikazivanja ovog ostvarenja.
 
Poslednje poglavlje sage o porodici Korleone dobilo je i nov naziv: "Kum, Epilog: Smrt Majkla Korleonea" (The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone), kojim Kopola odaje počast piscu i scenaristi Mariju Puzu, a uključuje naslov koji su prvobitno namenili za treći deo "Kuma", navedeno je u saopštenju.
 
Za potrebe nove verzije, Kopola je napravio nov početak i kraj filma i prepakovao određene scene, kadrove i muziku.
 
Istaknuto je da će FEST biti održan uz poštovanje svih mera za suzbijanje koronavirusa.
 
Informacije o prodaji karata za 49. FEST biće naknadno objavljene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.