Završeno snimanje filma "Čovek iz Tehnogasa" o sukobu Miloševića i Stambolića

Snimanje kratkometražnog igranog filma "Čovek iz Tehnogasa" debitanta Vladimira Mančića, koji potpisuje scenario i režiju, upravo je završeno u Beogradu, saopštio je Filmski centar Srbije.
Novo ostvarenje, kao i aktuelna mini serija "Porodica" Bojana Vuletića, pripoveda sudbinu bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, ali u periodu pre nego što je došao na čelo države na kojoj će ostati više od 12 godina, a glavne uloge igraju - Nikola Rakočević, Miloš Đurović, Goran Šušljik i Ivan Isailović.
 
Film "Čovek iz Tehnogasa" prati događaj iz januara 1970. godine kada se dva direktora preduzeća "Tehnogas" - Slobodan Milošević (Nikola Rakočević) i Radoje Stefanović (Ivan Isailović), spremaju za poslovni put vozom u Niš. Milošević se protivi, ali ipak popušta pod pritiskom generalnog direktora Ivana Stambolića (Miloš Đurović).
 
U vozu oni raspravljaju o tekućim pitanjima vezanim za postrojenje u Nišu, gde Stefanović problemima pristupa obavešteno i diplomatski, dok Milošević nudi radikalna i kratkoročna rešenja. Stefanović mu tada savetuje da ne ulazi u politiku.
 
Sedamnaest godina kasnije, 1987. u toku je Osma sednica CK SK Srbije, na čijem čelu je upravo Slobodan Milošević, odakle sve počinje, odnosno njegov dolazak na vlast.
 
Radoje Stefanović, predsednik Privredne komore, pripada gubitničkoj struji Ivana Stambolića, predsednika Srbije. U pauzi sednice, Milošević ubeđuje Stefanovića da odustane od govora. Uprkos pretnjama i obećanjima, Stefanović ipak drži govor, što će za njega značiti političko samoubistvo.
 
Reditelj i scenarista ove psihološke drame Vladimir Mančić dobio je podršku od Filmskog centra Srbije na konkursu za kratkometražni igrani film 2019. godine.
 
Producenti filma su Nikola Pantelić i Iva Ristić ispred kuće "iManagefilm d.o.o.", dok autorsku ekipu čine - direktor fotografije Bojan Rakić, scenograf Nikola Nikolić, kostimografkinja Dragica Laušević i drugi.
  • /

    05.04.2021 16:16
    Bravo
    Sve je jos gore nego tada... i dalje isti ljudi sa ponekom izmenom
  • Dinosaurus

    29.03.2021 14:04
    Koga interesuju ovi izumrli mamuti???
  • alex

    29.03.2021 12:09
    Ovi nam se ozbiljno rugaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.