"Igra prestola" postaje pozorišna predstava

"Igra prestola" seli se na pozorišne daske i autori adaptacije očekuju da će postati hit na londonskom Vest Endu i njujorškom Brodveju.
Na adaptaciji rade dramaturg Dankan MekMilan i reditelj Dominik Kuk, a premijera se očekuje 2023. godine.  
 
Dvojica Britanaca na adaptaciji sarađuju s ocem književne sage, američkim piscem Džordžom R. R. Martinom, po čijem je književnom serijalu "Pesme leda i vatre" snimana kultna televizijska serija.
 
Radnja predstave biće turnir u Harenhalu, nekih 17 godina pre prve sezone televizijske serije HBO kanala.
 
"Malobrojni su oni koji su znali da sledi krvoproliće kada su se plemenite porodice i puk okupili u Harenhalu da bi pratili najbolje vitezove kraljevstva na velikom turniru", objašnjava Džordž R. R. Martin.
 
U predstavi će se "pojaviti mnogi najpoznatiji likovi" iz književne sage i uspešne TV serije koja je snimana osam sezona i emitovana od 2011. do 2019. godine. 
 
Dramaturg Dankan MekMilan već se oprobao u adaptaciji za pozorište i to romana "1984" Džordža Orvela i "Stakleni grad" Pola Ostera.
 
"Naš je san da postavimo Vesteros (imaginarni kontinent u kojem se odvijaju "Igre prestola") na Brodvej i na Vest End, ali i u Australiju", rekao je Martin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.