Oskare vode Harison Ford, Hale Beri, Bred Pit i drugi

Američka Akademija filmskih nauka i umetnosti saopštila je spisak glumaca i poznatih ličnosti koji će biti voditelji 93. ceremonije dodele Oskara 25. aprila u dvorani Dolbi u Los Anđelesu, među kojima su zvezde Harison Ford (Harrison), Bred Pit (Brad Pittt) i Hali Beri (Halle Berry).
Na spisku se nalaze i Rene Zelveger (Renee Zellweger), Hoakin Finiks (Joaquin Phoenix), Lora Dern (Laura) i reditelj Bong Džun-ho čiji je film "Parazit" prošle godine osvojio glavnu nagradu - Oskara za najbolji film, saopštili su producenti ceremonije.
 
Noć Oskara vodiće Glen Vajs (Glenn Veiss), poznati stručnjak za ovu vrstu dogadjaja, ali uz pomoć reditelja Stivena Soderberga (Steven Soderbergh) koji je zadužen za produkciju.
 
Akademija je saopštila da će 93. ceremonija biti tradicionalno održana u dvorani Dolbi u Los Anđelesu, ali će biti uključenja i sa drugih mesta.
 
Svim nominovanim je upućeno pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji. "Trudićemo se da pružimo prijatno i bezbedno veče za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filma širom sveta", naveli su organizatori i dodali da će na licu mesta biti testovi za korona virus.
 
Ove godine je film "Mank" Dejvida Finčera (David Fincher) u kojem glumi Geri Oldman postao favorit za Oskara jer je osvojio najviše, 10 nominacija za tu filmsku nagradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.