Završeno snimanje "Traga divljači", omaž crnom talasu Živojina Pavlovića

Završeno je snimanje novog domaćeg filma "Trag divljači" Nenada Pavlovića.
Scenario je zasnovan na nekoliko romana jednog od najznačajnijih filmskih autora na ovim prostorima Živojina Pavlovića, prenosi RTS.
 
Film Trag divljači nas vraća na sam kraj sedamdesetih godina 20. veka, u izmišljenu varošicu u istočnoj Srbiji, gde će se nakon brutalnog ubistva koje je potreslo jugoslovensku javnost, ukrstiti putevi ambicioznog novinara koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina i potpukovnika UDBE. 
 
Film reditelja Nenada Pavlovića omaž je crnom talasu čiji je rodonačelnik Živojin Pavlović.
 
"Kažu kada reditelj ima tako veliki uticaj kao što je imao Živojin i kada je tako širokogrud, ima lepezu izražavanja, onda je to veliko drvo koje ima ogromnu krošnju i sada mlado drveće, to su njegova deca koja rastu tu pored, moraju da nađu svoj makar krivudavi put, tračak svetlosti, vodu koja dopire da bi otišli iznad", navodi glumica Milena Pavlović.
 
Zvučna glumačka imena oživaljvaju inspirativnu epohu – Radivoje Bukvić, Miki Manojlović, Nada Šargin, Dragan Bjelogrlić. U misterionoj priči, koja je i porodična drama, Milena Pavlović tumači lik Sibinike.
 
"Sibinka je jedna lokalna alapača. Ja nemam neku veliku ulogu koja se proteže kroz ceo film, ali imam dobre puntkove na mestima na kojima je zanimljivo da se desi nešto neočekivano i u samom stilu glume i u samom stilu lika", dodaje glumica.
 
Poslednja klapa film-noara Trag divljači, snimljenog uz podršku Filmskog centra Srbije, pala je u Beogradu 15. aprila, simbolično – na dan rođenja Živojina Pavlovića.
  • Vladimir Vladimirovi

    19.06.2021 16:41
    malo sutra
    Omaž crnom talasu bila bi crnotalasna istina ispod sjajne glasure ovde i sada, a ne kod pukovnika UDBE. Pokrenite mlinove vašom vodom, poručuje vam iz groba Bunjuel.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.