Skarlet Johanson tuži Dizni zbog filma "Black Widow"

Skarlet Johanson podnela je tužbu na sudu u Los Anđelesu protiv Diznija, prenose američki mediji.
Glumica tuži Dizni za kršenje ugovora objavljivanjem filma "Black Widow" na njihovoj striming platformi Dizni+.
 
Film je objavljen istovremeno na servisu i u bioskopima, a u tužbi se navodi da je to direktno kršenje sporazuma između zvezde i kompanije. Johanson kaže da je ugovorom njena plata bila povezana isključivo s prikazivanjem filma u bioskopima.
 
Dizni je odgovorio rekavši da "su optužbe neutemeljene" i da je tužba "posebno tužna i uznemirujuća zbog bešćutnog zanemarivanja užasnih i dugotrajnih globalnih posledica pandemije".
 
"Dizni je u potpunosti ispoštovao ugovor gospođe Johanson, a osim toga, objavljivanje 'Black Widow' na Dizni+ značajno je povećalo mogućnost da ona zaradi dodatnu naknadu povrh do sada dobijenih 20 miliona dolara", rekao je portparol Diznija.
 
Film "Black Widow" izašao je 9. jula i veoma brzo doneo zaradu od 80 miliona dolara samo u američkim bioskopima i još 60 miliona dolara globalno, zahvaljujući striming servisu Dizni+. 
 
Nakon toga uspeh filma je nešto oslabio pa je dosad ukupna globalna zarada filma oko 318 miliona dolara, što nije prevelik uspeh za Marvelov film, piše CNN.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.