Napokon počinje snimanje filma o Ejmi Vajnhaus

Biografski film o Ejmi Vajnhaus koji detaljno opisuje njen život i kratku, ali uspešnu karijeru, napokon bi trebalo da počne da se snima, a rediteljka filma će biti Sem Tejlor Džonson.
Film o životu i karijeri Ejmi Vajnhaus trebalo je još 2015. godine da snima irska režiserka Kristen Šeridan sa Numi Rapas u glavnoj ulozi, ali do realizacije filma nikada nije došlo.
Sledeći pokušaj bio je 2018. godine kada je film trebalo da režira Alison Oven, ali nije realizovan, jer je otac pokojne Ejmi Vajhaus stopirao snimanje tvrdeći da film nije dobio dozvolu porodice Vajnhaus niti njene diskografske kuće. Tada je tvrdio da se oni koji stoje iza projekta nisu ni obratili njenoj porodici niti diskografskoj kući njegove pokojne ćerke, odnosno kompaniji "Universal". Navodno je tada rekao za TMZ: "Ne mogu da budu toliko glupi. Svi znaju da moraju da dobiju odgovarajuće dozvole".
Novu filmsku biografiju Ejmi Vajnhaus pod naslovom "Back To Black" režiraće Sem Tejlor Džonson, poznata po radu na filmovima "Nowhere Boy" i "50 nijansi sive".
 
Scenario za film će napisati Met Grinhalg koji je s njom već sarađivao na filmu "Nowhere Boy" o Džonu Lenonu.
 
Film će se temeljiti na knjizi Dafni Barak-Erez "Saving Amy", a trenutno je u fazi kastinga za glumce.
  • Velika Emi

    15.07.2022 21:19
    Briljantna umetnica, odličan izvodjač, veliki potencijal. Činilo se i da je bila dobar čovek. Ali i tužan primer kako zavisnost može da upropasti sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.