Sedamnaest tv serija u trci za nagradu "Srce Sarajeva"

Sedamnaest televizijskih serija iz regiona nalazi u konkurenciji za nagrade "Srce Sarajeva" u nekoliko kategorija Sarajevo film festivala.

Za najbolju dramsku seriju nominovani su iz Srbije "Besa", "Blok 27", "Crna svadba", "Kljun" i "Nečista krv", slovenački "Leninov park", a iz Hrvatske "Područje bez signala" i "Šutnja".

Za najbolju komediju nominovane su serije iz Srbije "Advokado" i "Čudne ljubavi", bosanskohercegovačka "Lud, zbunjen, normalan" i hrvatski "Mrkomir I".
Za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji konkurišu Jelena Ðokić ("Crna svadba"), Tihana Lazović i Jovana Stojiljković ("Područje bez signala"), Ksenija Mišina ("Šutnja"), Nika Rozman ("Leninov park"), Hana Selimović ("Besa"), Nada Šargin ("Vreme zla") i Ivana Vuković ("Kljun").
 
Za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji nominovani su Arben Bajraktaraj ("Besa"), Izudin Bajrović, Rene Bitorajac i Krešimir Mikić ("Područje bez signala"), Dragan Bjelogrlić ("Nečista krv"), Goran Bogdan ("Šutnja"), Sebastijan Kavaca ("Dolina rož" i "Leninov park") i Uliks Fehmiu ("Crna svadba").
 
U kategoriji najbolja glavna glumica u komediji su nominovane Jasna Ðuričić ("Advokado"), Nataša Ninković ("Složna braća"), Milena Predić ("Čudne ljubavi") i Tatjana Šojić ("Lud, zbunjen, normalan").
 
U trci za najboljeg glumca u komediji su Ljubomir Bandović ("Advokado"), Nikola Kojo ("Čudne ljubavi"), Mustafa Nadarević (1943-2020) ("Lud, zbunjen, normalan") i Goran Navojec ("Mrkomir I").
 
Sarajevo film festival je nagrade za serije uspostavio prošle godine, sa ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.