Želimir Žilnik dobitnik nagrade za životno delo na festivalu u Herceg Novom

Reditelj Želimir Žilnik dobitnik je ovogodišnje nagrade za životno delo na festivalu u Herceg Novom, a publika će moći da pogleda retrospektivu njegovih filmova.
Želimir Žilnik dobitnik nagrade za životno delo na festivalu u Herceg Novom
Foto: 021.rs
Masterklas pod nazivom "Kafa sa Žilnikom" biće organizovan 23. avgusta, a sa nagrađivanim rediteljem, čiji je rad uvek aktuelan i relevantan činilac regionalne kinematografije, razgovor će voditi reditelj Sead Šabotić, prenosi nova.rs.
Nakon toga će biti upriličena specijalna projekcija filma "Žurnal o Želimiru Žilniku", a potom sledi razgovor sa autorom tog ostvarenja Jankom Baljkom i producentom Sinišom Bokanom.
Retrospektiva filmova pod nazivom "Želimir Žilnik – kratki rezovi" biće upriličena 24. i 25. avgusta.
 
Želimir Žilnik autor je brojnih igranih i dokumentarnih filmova, jedan od začetnika žanra doku-drama, nagrađivan na domaćim i internacionalnim filmskim festivalima. 
 
Filmski festival u Herceg Novom, 35. po redu, pod sloganom "Mi smo djeca filma", svečano će otvoriti 22. avgusta na Kanli kuli glumica Vesna Pećanac, koja je takođe dobitnica nagrade za životno delo.
 
Do 28. avgusta biće prikazano 80 filmova u okviru pet selekcija i pratećeg programa, na pet lokacija u Herceg Novom.
  • DžiajDžo

    23.08.2022 12:41
    Čestitamo!
    Biti reditelj, nije zanimanje, nego put.
    Japanci kažu "do". Više u smislu borilačkih veština.
    Želja je majstor borilačke veštine Film-do.
    Što znači, da vodi borbu za osvešćenje !
    Isa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.