VIDEO: Saudijska Arabija traži od Netfliksa da ukloni sadržaj koji krši islamske vrednosti

Zalivske države zahtevaju od Netfliksa da ukloni sav sadržaj za koji one smatraju da krši "islamske i društvene vrednosti i načela", pišu saudijski mediji.
Nedavno objavljeni sadržaj, uključujući i onaj namenjen deci, u suprotnosti je s propisima, upozoravaju u saopštenju medijski nadzornici Veća za saradnju arapskih zemalja Zaliva.
Saudijska državna televizija Al Ekhbariya u nedavnom prilogu prikazala je zamućene isečke iz animiranog serijala "Jurassic World: Camp Cretaceous", u kojem se dve tinejdžerke zaljube jedna u drugu i ljube se. Snimak iz francuskog filma "Cuties" takođe je cenzurisan u prilogu ove televizije. 
Napisali su da je Netfliks "kinematografski paravan za nemoralne poruke koje prete zdravom odgoju dece". U drugom videu objavljenom na stranici Al Ekhbariye navodi se da Netfliks "promoviše homoseksualnost preteranim fokusiranjem na homoseksualce". Kanal je takođe intervjuisao i javne osobe koje su iznele slične optužbe i koje pozivaju vlasti da preduzmu hitne mere.
 
"Netfliks je kontaktiran da ukloni ovaj sadržaj, uključujući sadržaj usmeren na decu, i da osigura poštovanje zakona", stoji u izjavi Generalne saudijske komisije za audiovizuelne medije i GCC-ovog odbora zvaničnika elektronskih medija.
 
 
Upozoravaju da će vlasti pratiti usklađenost s direktivama, a u slučaju da sadržaj koji krši prava nastavi da se emituje, biće preduzete zakonske mere. 
 
Netfliks još nije odgovorio na ove optužbe.
 
Iako Saudijska Arabija nema zakone koji se tiču ​​seksualne orijentacije ili rodnog identiteta, seksualni odnosi van braka, uključujući homoseksualni, strogo su zabranjeni. Početkom godine u bioskopima u Saudijskoj Arabiji nije se prikazivao film "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" nakon što je Dizni odbio zahtev saudijskih vlasti da ukine ono što oni nazivaju "LGBTQ referencama". 
  • mrva

    08.09.2022 20:50
    Zasto neko mora da postuje tudje vrednosti? Imas svoj vrednosni sistem (nakaradan da se razumemo kada je religija u pitanju) a onda insistiras da se tom istom sistemu priklone drugi. Najobičnija sebičnost, netolerancija i ograničenost, ali svakako i stvar ugroženosti i nesigurnosti u sopstvena uverenja čim su toliko osetljiva spram tuđeg mišljenja.
  • Hm

    07.09.2022 20:37
    Hm
    Oni i Rusi najpametniji.
  • Bee Bee

    07.09.2022 09:57
    Sada ce veliki borci za prava da uklone, jer ipak, pare su pare.
    Isto kao i za logo/znakove svetskih firmi za vreme prajda (meseca u kojem je prajd).
    Svuda budu duginih boja, dok su za Saudijsku nepromenjeni.

    Vazne pare, naravno.
    Ljudska prava, bore se koliko i Jelena Djokovic. Samo na papiru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film