"Opasno ponašanje" u crtanom filmu: Poljubac devojaka prekršio LGBT zakon u Mađarskoj

Mađarski medijski regulator saopštio je da je u Netfliksovoj seriji za decu prekršen LGBT zakon, tako što se u njoj prikazuju devojke koje se ljube.
U saopštenju se navodi da scene u kojima dve devojke jedna drugoj kažu da se vole i potom se ljube "mogu imati štetan uticaj na razvoj maloletnika", a kao problematična za decu je ocenjena i scena u kojoj zastrašujući likovi jure junake, prenosi Politiko.
Netfliks je animiranu seriju "Park jure" namenio za starije od sedam godina, ali je mađarski regulator naveo da je i to greška i da je preporuka trebalo da bude da je za starije od 12 godina.
Istraga je pokrenuta u avgustu posle više prijava da Netfliks krši kontroverzni zakon o LGBT zajednici, koji je usvojen prošle godine i zabranjuje da se među decom i tinejdžerima promovišu "odstupanja od samoidentiteta koji odgovara polu pri rođenju, promena pola ili homoseksualnost".
 
Mađarski regulator je naveo da će od holandskog audio-vizuelnog regulatora tražiti da ispita taj slučaj, jer je sedište Netfliksa za Evropu u Holandiji.
 
U saopštenju se dodaje da je odluka slična onoj koji je doneo britanski regulator, koji je savetovao da deca ne treba da gledaju tu seriju zbog "opasnog ponašanja". 
  • 002211

    13.09.2022 08:38
    Ala je jako opasno videti nešto što je gej. Ubistva, silovanja... ništa? Sve super? Hehehehe..
  • tuzno

    11.09.2022 07:06
    Madjarska zaglavila u fasizam. Srbi ljubomorisu, hoce i oni.
  • I

    10.09.2022 10:06
    @pismen
    Popularišu država i crkava tako što odbijaju da ih kazne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film