Tom Kruz snima film na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Tom Kruz bi mogao da postane prvi civil koji je pošao u "svemirsku šetnju".
To bi se dogodilo ukoliko, kako je najavljeno, raketom SpaceKs Falcon 9 iz NASA Kenedi svemirskog centra, na brodu Krev Dragon, pristane na Međunarodnu svemisku stanicu (IŠ) kako bi tamo snimao film, prenosi sajt Tesmanian.
Akcioni film koji tek treba da dobije naslov ima budžet od oko 200 miliona dolara, a Kruz će krenuti u avanturu SpaceKs-a sa rediteljem akcionih filmova Dagom Limanom, koji će biti zadužen za snimanje filmskih scena u nultoj gravitaciji.
Dodaju da se većina filma "odvija na Zemlji, a onda lik mora da ode u svemir da bi spasio dan".
 
U maju 2020., bivši administrator NASA-e Jim Bridenstine najavio je da će agencija sarađivati sa holivudskim glumcem akcionih filmova Tomom Kruzom na snimanju filma na Međunarodnoj svemirskoj stanici (IŠ).
 
"NASA je uzbuđena što će raditi sa Tomom Kruzom na filmu na svemirskoj stanici! Potrebni su nam popularni mediji da inspirišemo novu generaciju inženjera i naučnika da pretvore NASA ambiciozne planove u stvarnost", rekao je Bridenstajn.
 
"Trebalo bi da bude jako zabavno" rekao je osnivac SpaceKs-a Elon Mask u odgovoru na najavu.
 
Tačan datum još uvek nije poznat.
 
Glumčevim svemirskim letovima upravlja Akiom Space, kompanija iz Hjustona u Teksasu, koja nudi usluge upravljanja svemirskim letovima za civile da posete IŠ. Kompanija je takode proizvođač svemirske infrastrukture i ima ambiciozne planove da izgradi sopstvenu svemirsku stanicu u niskoj Zemljinoj orbiti.
 
Ranije ove godine, 20. januara, Akiom je najavio da će izgraditi modul za medije na naduvavanje" koji će biti pričvršćen za svemirsku stanicu kako bi ga koristio Kruz po dolasku. Planirano je da modul bude instaliran na svemirskoj stanici 2024. godine, a datum je podložan promeni.
  • Liman

    14.10.2022 14:38
    Sta reći
    Iritantan glumac koji odavno ne zna šta će od sebe.. Džabe, niko te ne gleda.
  • Dragan

    14.10.2022 03:24
    Gyu
    Tamo je sad izuzetna gužva Gledao na NASA sajtu.Ima ih 12 (pre nikad više od 4),najviše amera i rusa,ima i 4 źene.Ima francuza,japanaca,britanaca).Tako da teško da će biti mesta a Maskova raketa je skupa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.