Objavljeno ko će voditi dodelu Zlatnih globusa

Holivudsko udruženje stranih medija (HFPA) objavilo je imena voditelja dodele nagrada "Zlatni globus" koja je zakazana za 10. januar.
Objavljeno ko će voditi dodelu Zlatnih globusa
Foto: Pixabay

Među njima su Ana de Armas, Džejmi Li Kertis i Nisi Naš Bets, kao i Ana Gastejer, Bili Porter, Kolman Domingo, Nataša Lione, Mikaela Dže Rodrigez, Nikol Bajer, Kventin Tarantino i Trejsi Morgan.

Variety piše da se očekuje da bi na ceremoniji trebalo da se pojave Ostin Batler, nominovan za ulogu u "Elvisu", tim film "The Fabelmans" Stivena Spilberga i najverovatnije Danijel Krejg ("Glass Onion: A Knives Out Mystery").
Na listi su i zvezde ostvarenja na "Zapadu ništa novo" Feliks Kamerer i Danijel Brul.
I glumci iz popularnih serija koje su u trci za kontroverzna priznanja kao što su Kevin Kostner ("Yellowstone"), Šeril LI Ralf ("Abbott Elementary"), Džulija Garner ("Ozark" i "Inventing Anna"), Nisi Neš ("Čudovište Damer"), Elizabet Debicki ("Kruna"), Džin Smart i Hana Ajnbinder ("Hacks"), Džena Ortega ("Sreda"), Kajli Kvoko ("Stjuardesa"), Džesika Čestejn ("Džordž i Tami") i Džeremi Alen Vajt ("The Bear") očekuju se među zvanicama.
 
Podsećamo, Holivudska asocijacija stranih medija već dve godine se suočava sa bojkotom mnogih javnih ličnosti i institucija, a medijska kuća NBC odbila je da prenosi prošlogodišnju dodelu "Zlatnih globusa".
 
Razlog je navodni rasizam među pojedinim čelnicima organizacije, zbog kog je zastupljenost članova udruženja koji nisu belci bila vrlo niska. Upravljačka garnitura se u međuvremenu promenila, kao i način prijema novih članova u redove, a najavljene su i korenite promene po pitanju mnogih drugih aspekata funkcionisanja udruženja. 
 
Uprkos tome što je potvrđeno da će dodeli prisustvovati mnoga velika imena, među njima neće biti Brendana Frejzera, inače nominovanog za "Zlatni globus" za najboljeg glumca u filmu "Kit".
Naime, razlog njegovog dugog odsustva iz Holivuda, prema njegovom priznanju, bilo je seksualno zlostavljanje koje je pretrpeo od strane Filipa Berka, bivšeg predsednika i člana Holivudskog udruženja stranih medija (HFPA)  2003. godine, koji i dodeljuju to priznanje.
 
"Imam više iskustva sa Holivudskim udruženjem stranih medija, nego što imam poštovanja prema Holivudskom udruženju stranih medija", rekao je glumac u nedavnom intervjuu.
 
"Ne, neću učestvovati. To je zbog istorije koju imam s njima, a moja majka nije rodila licemera. Možete me zvati mnogim imenima, ali tako ne možete", istakao je Frejzer.
 
Glumac je ranije govorio o posledicama koje je incident ostavio na njegovo mentalno i fizičko zdravlje i priznao da se zbog toga povukao sa scene.
 
Nakon njegovih optužbi, HFPA je sprovela istragu, koja je okončana zajedničkim saopštenjem: "Iako je zaključeno da je gospodin Berk neprikladno dodirivao gospodina Frejzera, dokazi idu u prilog tome da je njegova namera bila da se našali, a ne da se seksualno poveže".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.