VIDEO: Kinezi snimili svoju verziju filma "Top Gun"

Nastavak hit filma "Top Gun" s Tomom Kruzom srušio je rekorde gledanosti prošle godine zaradivši 1,4 milijarde dolara, a ove nam godine izlazi takozvana kineska verzija zvana "Born to fly".
"Variety" piše da je "Born to Fly" kineski odgovor Holivudu na "Top Gun", a ako je za zaključiti po trejleru, film neodoljivo podseća na američku verziju. U filmu radnja prati Leija Yua i elitne pilote koji prolaze kroz rigorozni trening kako bi postali najbolji u svom poslu. Predvodi ih iskusni zapovednik Zhang, a imaju zadatak da testiraju najmodernije borbene avione.
Film obiluje akcijom i scenama u kojima glavni akteri zamalo ginu, ali ekipa pobedi sve nedaće i na kraju ostvari zadatak. 
Film izlazi u Kini 28. aprila, a zanimljivo je da će se prikazivati i u Evropi, kao i u SAD-u. 
 
Produkciju filma podržale su kineske vazduhoplovne snage i jedna kompanija koja se bavi proizvodnjom aviona.
 
Ono što je zanimljivo jeste da je "Born to Fly" trebalo da izađe prošle godine u oktobru, ali je iz nepoznatih razloga odložen. Navodno je bilo govora da su specijalni efekti veoma neuverljivi, a neki su tvrdili da mora malo da se pričeka jer je film previše podsećao na "Top Gun" pad a ne bi bilo optužbi za plagiranje.
 
Zanimljivo je i to da je 75 odsto karata za kinesko prikazivanje već rasprodato, a unapred je ostvarena zarada od tri miliona dolara.
 
  • Milutin_NS

    24.04.2023 09:52
    Sad bi...
    ...najjača fora bila da je kineska verzija bolja od originala. Ipak, to je verovatno nemoguće jer je Top Gun 2 fenomenalan film.
  • Anastasije

    23.04.2023 15:51
    Top Gun
    Je li i kineski piloti krljaju ruske po ugledu na original?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.