Naučnom metodom otkriven najstrašniji horor ikada

Oktobar je, zahvaljujući Noći veštica koja se na Zapadu obeležava poslednjeg dana u mesecu, tradicionalno u znaku horor filmova. Ali koja od tih ostvarenja su najstrašnija?
Odgovor na to pitanje interesovao je stručnjake platforme "MoneySuperMarket", koji su pokrenuli projekat "Science of Scare" i organizovali specijalne projekcije horora, na kojima je gledaocima merena srčana aktivnost - brzina i varijabilnost otkucaja.
Ispostavilo se da je najstrašnije ostvarenje u istoriji horor filmova "Zlokoban" ("Sinister") iz 2010. godine, koji je gledaocima u proseku podigao puls za 22 otkucaja tokom celog filma, a u nekim od najstrašnijih scena i do 131 otkucaj. 
Film "Zlokoban", sa Itanom Hokom u glavnoj ulozi, prati priču o piscu Elisonu Osvaldu, koji se useljava u kuću svirepo ubijene porodice, kako bi o njihovom slučaju napisao knjigu. Na tavanu Elison pronalazi stari projektor i nekoliko privatnih porodičnih snimaka. Na svakoj traci snimljeno je po jedno grozno ubistvo, a ovo otkriće dovodi Elisona i čitavu njegovu porodicu u opasnost.
 
Drugo mesto na listi zauzeo je "Gost" (Host) iz 2020. godine, dok je na trećem "Skinamirink". 
 
Na četvrtom mestu je "Astralna podmuklost" (Insidious), koji može da se pohvali najstrašnijom scenom u istoriji horora. Naime, puls publike ovog filma dostigao je u jednom trenutku čak 133 otkucaja u minuti.
 
U ovom filmu porodica se trudi da spreči zle duhove da opsedaju njihovo dete koje je palo u komu nakon tajanstvenog događaja na tavanu. U odsudnom trenutku koji je ubrzao rad srca gledalaca, užasni demon se približava glavnom junaku (Patrik Vilson) koji ništa ne sluti.
Predstavljamo vam listu najstrašnijih horora u istoriji:
 
Sinister
Host
Skinamirink 
Insidious
The Conjuring
Hereditary
Smile
The Excorcism of Emily Rose
Hell House LLC
Talk To Me
The Descent
The Conjuring 2
It Follows
The Dark and The Wicked
Paranormal Activity
The Babadook
A Quiet Place Part 2
The Autopsy of Jane Doe
Insidious 2
The Ring
Terrifier 2
A Quiet Place
Texas Chainsaw Massacre
Insidious: The Red Door
A Nightmare on Elm Street
Halloween, 1978
Barbarian
The Nun 2
Hush
It, 2017
The Visit
The Excorcist
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
The Blair Witch Project
Paranormal activity 2
Evil Dead: Awakening
Lights Out
Saw X
The Grudge
Oculus
Ouija: Origin of Evil
Scream
Poltergeist
The Invisible Man
Get Out!
The Witch
Black Phone
28 Days Later
Alien
The Thing, 1982

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film