Striming servisi će isplaćivati bonuse glumcima

Striming servisi će isplaćivati bonuse od oko 40 miliona dolara godišnje kao deo sporazuma između sindikata glumaca i velikih holivudskih studija, objavili su zvaničnici sindikata.
Predloženi ugovor, koji se po tvrdnjama sindikata procenjuje na više od milijardu dolara u tri godine, podržalo je 86 odsto nacionalnog odbora sindikata glumaca SAG-AFTRA.
 
Članovi sindikata sada moraju da glasaju o ratifikovanju sporazuma s Netfliksom, Wolt Diznijem, Vorner bros Diskaverijem i drugim članovima Saveza filmskih i televizijskih producenata (AMPTP).
Očekuje se da će se glasanje završiti početkom decembra, rekao je glavni pregovarač Dankan Kretbri-Ajerlend.
 
Predsednica SAG-AFTRA Fren Drešer je rekla da je sindikat delimično postigao svoj cilj da striming servisi dele više prihoda s glumcima.
Iako su kompanije odbile ranije predloge, što uključuje naknadu po pretplatniku, pristale su na nove isplate bonusa.
 
"Otvorili smo novi tok prihoda“, rekla je Drešer.
 
Prema uslovima ugovora, 75 odsto od fonda od 40 miliona dolara ići će glumcima najpopularnijih serija i filmova na striming servisima.
 
Preostalih 25 odsto raspodeliće se glumcima ostalog sadržaja na striming platformama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.