FOTO Kusturica se sastao sa Putinom: Snima tri filma po delima Dostojevskog, Gogolja i Tolstoja

Srpski reditelj Emir Kusturica priprema se da snimi film u filmskom kompleksu Moskino u Moskvi, prenela je agencija RIA.
FOTO Kusturica se sastao sa Putinom: Snima tri filma po delima Dostojevskog, Gogolja i Tolstoja
Foto: Beta/AP
"Zamislite samo: naš bioskopski park Moskino, čak i u fazi aktivne izgradnje, izgleda toliko obećavajuće da se svetski poznati reditelj već sprema da ovde snima svoje buduće filmove", navodi se u saopštenju kompleksa Moskino.
 
Kusturica je obišao radove na izgradnji filmskog kompleksa, rekavši da mu se posebno dopada izgled aerodroma i železničke stanice. 
Odluku o izgradnji Moskina doneo je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin u avgustu 2019. godine.
 
 
Kusturica se nalazi u poseti Moskvi, a u utorak se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je ocenio da Kusturičin pristup istoriji može da bude "veoma zanimljiv i produktivan".
 
"Umetnost odražava realnost života, a danas je samo zaboravljena prošlost. Vaše obraćanje istoriji, čini mi se, može da bude veoma zanimljivo i produktivno", rekao je Putin Kusturici, prenosi RIA.
 
 
Kusturica je izjavio da planira da snimi "ruski triptih" od tri filma prema delima pisaca Fjodora Dostojevskog, Nikolaja Gogolja i Lava Tolstoja.
 
  • pajo patak

    06.04.2024 13:33
    @Nina
    Emir kusturica
    Kusturica veliki umetnik još veci čovek
    sram te bilo Nina; Немања ! najveći čovek.
  • Nina

    04.04.2024 18:37
    Emir kusturica
    Kusturica veliki umetnik još veci čovek
  • zztop

    04.04.2024 17:37
    @Mile
    A naći će se i neka ulogica za miloša bikovića kad mu već izmače ona u belom lotosu ... jovanjica hme ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.