Bouvijev album prvi put na prvom mestu u SAD

Prema saopštenju magazina Bilbord, album je prodat u 181.000 primeraka širom SAD u rasponu od nedelju dana zaključno sa 14. januarom, što je ujedno najveća ostvarena nedeljna prodaja od kako je kompanija Nilsen mjuzik počela da beleži podatke.

Bouvi je prethodno ostvario rekord 2013. godine, kada je The Next Day tokom prve nedelje prodat u 85.000 primeraka.

Od dana smrti legendarnog pevača 10. januara, još devet njegovih albuma se popelo na listi od 200 pozicija. Album Best of Bowie tako se našao na 4. mestu, dok je The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars dospeo na 21. poziciju.

"Blackstar" je sa ‘trona’ svrgao i Adelin album 25, koji se prethodnih sedam nedelja čvrsto držao na samom vrhu. Bouvi je takođe prvi umetnik nakon Adel čija su dva albuma istovremeno ušla u prva četiri.

Konačno, album Blackstar je prvi album koji je posthumno dospeo na prvo mesto liste nakon albuma This Is It Majkla Džeksona 2009. godine.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika