Na Evroviziji odvojeni glasovi publike i žirija

Organizatori takmičenja za pesmu Evrovizije objavili su danas da se menja način saopštavanja rezultata glasanja, s ciljem da se uvede veća neizvesnost u finale takmičenja.

Do sada je saopštavani zbirni rezultat glasova žirija i publike svake zemlje.  

Prema novim pravilima, glasovi žirija i publike će se objavljivati odvojeno i prvo će televizije 43 zemlje učesnice objaviti glasove žirija iz svake zemlje, a na kraju će bit objavljeni glasovi publike. Organizatori kažu da će se na ovaj način stvoriti dramatičan kraj i da pobednik neće biti poznat do samog kraja takmičenja.

Ranijih godina dešavalo se da se pobednik zna i 20 minuta pre kraja glasanja. "Ova promena formata uneće novi nivo uzbudjenja u finiš takmičenja za Evrosong", rekao je Martin Esterdal, izvršni producent ovogodišnje predstave, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Promena, predstavljena kao najveća promena od uvodjenje sistema sa 12 poena pre 40 godina počeće da se primenjuje već na ovogodišnjem Evrosongu, koji će biti održan 14. maja u Stokholmu, saopštila je Evropska unije emitera (EBU).

Autor: agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika