"Boemska rapsodija" najslušanija pesma 20. veka

"Boemska rapsodija" legendarne rok grupe "Queen" najslušanija je pesma na internetu od onih koje su komponovane u 20. veku, navodi diskografska kuća "Universal music group".
Ova pesma nastala je 1975. godine i vrlo često se mogla čuti na radio-stanicama, a pažnju je ponovo privukla novim filmom sa istim nazivom. Video-spot je pregledan 1,6 milijardi puta.
 
Pesma je krajem 1975. godine devet sedmica bila na prvom mestu muzičkih rang-lista slušanosti, što ju je u to vreme činilo trećim hitom koji je najduže bio na toj poziciji.
 
Diskografske kuće "EMI" i "Elektra" tada su u Velikoj Britaniji htele da skrate pesmu, verujući da je sedam minuta predugo za slušanje te vrste muzike. Ipak, prevagnula je ocena da bi tako bio narušen sklad pesme.
 
U istoimenom filmu, pokojnog frontmena grupe Fredija Merkjurija glumi Rami Malek. Ostvarenje je, navode iz producentske kuće "Universal", približio ovo muzičko remek-delo mlađim generacijama. Za pet sedmica, film je na blagajnama zaradio 600 miliona dolara.
 
  • Antonija

    13.12.2018 19:41
    Žao mi je samo,što nisam imala tu privilegiju da ih slušam uživo.
  • Veki

    12.12.2018 21:58
    Magicna, jeste, cak je povezuju i sa okultizmom. Ali pesma je stvarno vecna, za sva vremena.
  • Roki

    12.12.2018 11:07
    kvrc
    Toliko su mi se popeli na glavu sa tim tupavim filmom i dizanjem u nebesa Fredija da ne mogu vise da ih smislim. Nikad nisam bio fan ali sad sam definitivno prevagnuo na stranu mrzitelja. Ajzdravo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika