Da li Bregzit "ubija" alternativnu muziku?

Muzičari iz inostranstva moraće da imaju minimalna primanja od 33.000 evra da bi zadovoljili uslove za dobijanje radne vize u Velikoj Britaniji.
Da li Bregzit "ubija" alternativnu muziku?
Foto: Pixabay
Odredbu je doneo Komitet za migracije, telo koje u eri posle Bregzita uređuje pitanja migrantskih politika.
 
Novi zakon će stupiti na snagu 31. decembra 2020. godine, a vlada Tereze Mej objašnjava da će na taj način dati prioritet visokokvalifikovanim radnicima/muzičarima koji će "favorizirati talenat i veštinu, a ne nečiju nacionalnost".
 
Po pitanju turneja, ističu da će bendovi koji posećuju Veliku Britaniju i dalje imati isti komoditet koji su uživali i do Bregzita.
 
"Posetiocii čiji je put u Britaniju kratkoročne naravi moći će, kao i do sada, neometano da uživaju u aktivnostima zbog kojih stižu na naše Ostrvo, uključujući i dozvoljene plaćene angažmane", izjavljuju iz Komiteta.
 
“UK Music”, organizacija koja predstavlja muzičku uniju u Velikoj Britaniji, je limit od 33.000 evra godišnje zarade nazvala "glavnom pretnjom" muzičkoj industriji.
 
"Postaviti limit na 33.000 evra godišnje zarade postaje glavna pretnja britanskoj muzičkoj industriji, naročito uzevši u obzir da je poznato da muzičari ovde u proseku zarađuju oko 22.000 funti godišnje, što je debelo ispod proseka u poređenju s ostalim zanimanjima ", napominju.
 
Ističu i da bi ovakva politika dobijanja radnih viza mogla da indukuje i osvetu od strane zemalja Evropske Unije koje bi, u tom scenariju, uvele dodatne naplate i dodatno postrožili paletu birokratskih regulativa za muzičare koji u Evropu stižu iz Velike Britanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".