Srbija u finalu Evrovizije

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem izboru za "Pesmu Evrovizije" Nevena Božović obezbedila je mesto u finalu, prenosi RTS.
Takmičenje u subotu nastavljaju i takmičari iz Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija, prenosi RTS.
 
Izrael je osvojio pravo da bude domaćin ovogodišnjeg takmičenja nakon što je izraelska pevačica Neta Barzilai pobedila prošle godine u Lisabonu s pesmom "Toj". 
 
Ona je otvorila ovogodišnju Evroviziju istom pesmom. "Ne mogu da verujem da je Evrovizija u Tel Avivu. Imala sam neverovatnu godinu, bili ste neverovatni prema meni, dobrodošli u Izrael", rekla je Neta Barzilai. 
 
Netu će pokušati da sledi Kobi Marimi, ali kladionačari nažalost predviđaju da će on osvojiti tek 25. mesto, navode izraelski mediji. 
 
Drugo polufinale je u četvrtak, a takmičenje se održava uz jake mere bezbednosti nakon nedavnog sukoba između izraelske vojske i Hamasa. 
 
Izrael je utrošio 5,6 miliona dolara za bezbednost, što je mnogo više nego ranijih godina kada je u dva navrata bio domaćin ovog takmičenja, rekla je Šaron Ben David, portparolka izraelskog javnog servisa Kan. Desetine hiljada policajaca je angažovano da se brine o miru i redu tokom nedelje Evrovizije. 
  • Dovla

    15.05.2019 21:43
    @rizbo
    Upravo to brate Rizbo!
    Ako smo nekada 'morali' da gledamo tv, sada vise ne moramo. Ima internet, You Tube I kojekavih drugih sajtova sa daleko boljim sadzrajima. Na You Tube volim da pogledam dokumentarce raznorazne, predavanja istorijska ili kojekakva druga. Moja supruga gleda predavanja sa raznih vidjenijih svetskih univerziteta. Postoje besplatni kursevi na razne teme.
    Ako jos znas engleski, bog da te vidi.
    Baci taj tv kroz prozor.
  • RIZBO

    15.05.2019 10:00
    EUROSILLINESS
    izbaciš tv iz kuće i nemaš ni Vučića, ni Vuline, ni Šolaka a ni Đilasa, a nemaš ni farme, ni parove ali ni ovaj presmešni festival!
  • lol

    15.05.2019 09:37
    Na zalost veoma slabo cudi me da je prosla kakvi su tek bili ostali, mrzelo me da gledam jer je Evrovizija totalno izgubila ono nesto sve se svodi samo na politiku. Ok bolja je od Ruzicastih flamingosa i slicnih njesra sto smo slali ali ni da primirise vokalno recimo Jeleni Tomasevic a i nije nesto harizmaticna devojka pa da joj prodje to kao pevanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".