Muzičari uputili poziv za spasavanje britanske scene

Najveća imena britanske muzike, među kojima su Eni Lenoks, Pol Makartni, bendovi Rolling Stones i Depeche Mode, uputili su poziv za spasavanje muzičke scene i organizovanja koncerata, čiji je opstanak ugrožen krizom zbog korona virusa.
Muzičari uputili poziv za spasavanje britanske scene
Foto: Pixabay
Grupa od 1.500 umetnika i javnih ličnosti uputila je otvoreno pismo britanskom ministru kulture Oliveru Daudenu u kojem se zahteva da vlada hitno reaguje.
 
Među potpisnicima su i Dua Lipa, Erik Klepton, Rod Stjuart, Lijam Galager i grupa Iron Maiden.
 
Mnogi muzičari su ranije planirali da nastupaju na festivalima ili da imaju solo koncerte, ali su ta kulturna dešavanja otkazana zbog epidemije u Velikoj Britaniji gde je od kovida-19 umrlo skoro 44.000 ljudi.
 
"Britanska scena je jedan od najvećih uspeha zemlje u društvenom, kulturnom i ekonomskom smislu u poslednjih deset godina", naveli su potpisnici i dodali da stotine hiljada ljudi zarađuje od organizovanja koncerata i festivala.
 
U pismu se poziva na finansijsku podršku preduzećima koji organizuju festivale i koncerte a, prema nedavno objavljenom istraživanju, muzički sektor ima oko 210.000 radnih mesta.
  • alex

    09.07.2020 09:41
    Kazu multimilioneri... Pustio sam suzu.
  • Šojić

    07.07.2020 09:28
    Ali zato posla za servisere rashladnih uređaja ima koliko hoćeš!
  • Sreto

    06.07.2020 08:37
    @orwell vegan
    Ne lupetaj, molim te.
    Nigde veze sa Biblijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika