VIDEO: Konstrakta nastupila u drugom polufinalu Pesme Evrovizije

U Torinu se nastavlja Pesma Evrovizije.

U večerašnjem, drugom polufinalu gledaocima će se predstaviti 18 takmičara, među kojima i predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta, koja će nastupiti treća, a najboljih deset obezbediće učešće u finalnoj večeri u subotu.

Osim Konstrakte, večeras nastupaju takmičari iz Finske, Izraela, Azerbejdžana, Gruzije, Malte, San Marina, Australije, Kipra, Irske, Severne Makedonije, Estonije, Rumunije, Poljske, Crne Gore, Belgije, Švedske i Češke.

Finaliste će zajedno odabrati stručni žiri i publika iz 18 zemalja koje se takmiče u drugom polufinalu, kao i iz Španije, Nemačke i Velike Britanije, koje su žrebom izvučene da glasaju druge takmičarske večeri.
 
Članovi žirija su glasali tokom generalne probe, a gledaoci će večeras, nakon što sve pesme budu predstavljene, imati priliku da pošalju svoje glasove.
 
Gledaoci u Srbiji mogu da glasaju, ali, prema pravilima takmičenja, ne mogu da glasaju za predstavnicu Srbije. Za Konstraktu je moguće glasati iz inostranstva. 
 
 
Prve polufinalne večeri, u finale su se plasirale Švajcarska, Jermenija, Island, Litvanija, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.
 
U finale su direktno ušli predstavnici "velike petorke" - Francuske, Nemačke, Španije, Velike Britanije i zemlje domaćina Italije.
 
Takmičenje se održava u "Pala Olimpiko", dvorani koja je bila domaćin otvaranja Zimskih olimpijskih igara 2006. godine, a od prošle godine se tu odigrava i završni turnir ATP mastersa u tenisu.
  • Samuraj Jack

    12.05.2022 22:32
    Ponos
    Kako sam ponosan što sam iz Srbije večeras.
  • Boco

    12.05.2022 21:33
    Biti ce ili među prve 3 ili nece ni uči u finale. Ovo je totalno drugačije od svega dosad viđenog.
  • Gvozden

    12.05.2022 21:24
    Bit bit bit :)
    Predsednik mora biti zdrav,biti zdrav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika