"Rokonačelnik" 55. Gitarijade u Zaječaru Bil Guld iz Faith No More

Felix Romuliana u Zaječaru ovog leta je omiljena destinacija svetskih zvezda. Nakon Džona Malkoviča, to mesto će posetiti Bil Guld, basista i šef legendarnog benda Faith No More.
Muzičar Bil Guld ističe kako je polaskan ponudom da bude rok gradonačelnik najstarijeg muzičkog festivala na Balkanu, prenosi N1 Beograd
Bil već tri godine uči srpski jezik i čest je posetilac naše zemlje, jer se ovde proizvodi njegova rakija "Yebiga", koju je uspešno plasirao na američko tržište. 
Rakija i slatko postali su sastavni deo njegovog jutarnjeg rituala, a kada je u Srbiji, jede isključivo naše specijalitete i druži se sa "običnim" ljudima.
 
"Puno sam slušao o Gitarijadi i znam njen istorijat, ali nisam imao priliku da joj prisustvujem. Ovog puta ostajem u Zaječaru i verujem da ću uživati u koncertima, a čuo sam i da je hrana tamo odlična", rekao je muzičar.
 
Na otvaranju 55. Gitarijade na Felix Romuliani u sredu, 24. avgusta, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predaće Guldu ključeve grada, što simbolilčno znači da će Bil odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.
Nakon ceremonije otvaranja, u Romulijani nastupa grupa OPS, predvođena Slobodanom Bodom Ninkovićem, koja je pobedila na Gitarijadi davne 1979. godine.
 
Gitarijada će se održati od 25. do 27. avgusta na Kraljеvici.
  • Sara

    24.08.2022 14:03
    FNM
    Ma, FNM je jedan od moji omiljenih bendova i sjajn bend,a Mike Patton je najbolji pevac-ikad!
  • Bela

    24.08.2022 12:00
    The Ramones
    Smesan je Gould sa svojom majicom.
    Faith No More su mala maca u odnosu na The Ramones .
    "Yebiga", kakva rakija takva i muzika. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ovo je još deset finalista Evrovizije

U finale izbora za Pesmu Evrovizije plasirali su se predstavnici Letonije, Austrije, Holandije, Norveške, Izreala, Grčke, Estonije, Švajcarske, Gruzije i Jermenije.