Rukom pisani tekst Bouvijeve pesme prodat za skoro 230.000 evra

Originalni rukom pisani tekst pesme "Starman" Dejvida Bouvija iz 1972. prodat je na aukciji u Velikoj Britaniji za 203.500 funti (oko 227.000 evra), objavila je aukcijska kuća "Omega Auctions".
Pesma je prvi put objavljena na Bouvijevom petom albumu "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars".
Početna cena teksta ispisanog modrim mastilom na papiru formata A4 iznosila je oko 40.000 funti.
Na papiru se vide izmene i dodaci koje je unosio Bouvi, kao i pravopisne greške koje je pevač ispravio.
 
Dokument je 2013. bio izložen u muzeju "Victoria & Albert" na retrospektivnoj izložbi posvećenoj pevaču koji je umro u januaru 2016. u 69. godini.
 
Aukcijska kuća "Omega Auctions" objavila je da tekst prodaje anonimni privatni kolekcionar koji ga je nabavio još osamdesetih godina prošlog veka.
 
Dokument je na aukciji ponuđen u sklopu prodaje većeg broja predmeta pod nazivom "David Bowie i Glam Rock", a obožavatelji su, između ostalog, mogli da kupe postere i vinil ploče.
  • sulja

    29.09.2022 08:58
    Pa ovo je povoljno, obzirom kakve gluposti se danas prodaju za mnogo više. Bouvi je večan, a ovo odlična investicija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika