VIDEO: Džoni Roten nije uspeo u pokušaju da predstavlja Irsku na Evrosongu

Džon Lajdon, alijas Džoni Roten, nekada pevač "Seks pistolsa", na izboru za irskog predstavnika na predstojećem takmičenju za "Pesmu Evrovizije" osvojio je tek četvrto mesto.

Irsku će u Liverpulu predstavljati četvoročlani bend iz Dablina, "Wild Youth".

Mogućnost da Lajdonov post-pank bend, "Public Image Ltd", u maju predstavlja Irsku na 67. takmičenju za "Pesmu Evrovizije" u Liverpulu privukla je veliku pažnju, ali je grupa završila kao četvrta od šest kandidata u specijalnom izdanju RTE-ovog Late Late Show-a.
Lajdon je dobio pohvale za svoju pesmu "Havaji", ljubavno pismo svojoj supruzi koja boluje od Alchajmerove bolesti, ali je daleko zaostao iza četvoročlanog benda iz Dablina, "Wild Youth", koji je izveo optimističnu numeru pod nazivom "We Are One".
 
Činilo se da je 67-godišnji bivši panker očekivao poraz kada ga je voditelj emisije pitao – pre rezultata glasanja – da li je uživao u poseti Dablinu: "Ne, nisam, ali to nije poenta."
 
Ishod je odlučen kombinovanim glasovima publike, nacionalnog žirija i međunarodnog žirija koji je rangirao šest učesnika. Svaki je Lajdonu dodelio šest poena, tako da je sa ukupno 18 završio na četvrtom mestu.
 
 
Lajdonova pesma govori o odmoru koji su on i njegova žena, Nora Foster, proveli pre nego što joj je Alchajmer uništio pamćenje. Njegova balada i stihovi – "Zapamti me, sećaću te se" – dirnuli su mnoge do suza.
 
Lajdon je iznervirao neke fanove Evrovizije kada je u nedavnom radio intervjuu nazvao takmičenje "groznim" i "lažnim". Kasnije je pokušao da ublaži svoju izjavu, rekavši da nije mislio ništa loše i da je pod stresom.
  • Pfff

    06.02.2023 12:38
    Voleo sam ga, ali ovo je neslušljivo zaista...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika