Do Evrovizije još dva meseca: "Mama ŠČ" pretekla "Samo mi se spava", šta kažu kladionice

Do izbora za Pesmu Evrovizije ostalo je još gotovo puna dva meseca, ali to ne sprečava kladioničare da uveliko iznose prognoze o plasmanu pojedinih učesnika.
Švedska je još i pre nego što će za predstavnicu izabrati iskusnu pevačicu Lorin, koja joj je već donela jednu pobedu 2012. godine, važila za glavnog favorita, a prema aktuelnim prognozama, ima čak 40 odsto šanse da i ove godine pobedi sa pesmom "Tattoo". 
Finska (Käärijä - "Cha Cha Cha") je sa neobičnom pesmom koja obuhvata više žanrova na drugom mestu sa 14 procenata šanse za pobedu, a treća je Ukrajina (13 odsto), piše Euronews Srbija.
Zanimljivo je da se predstavnik Srbije Luke Black sa pesmom "Samo mi se spava" trenutno nalazi na 16. mestu liste koju na osnovu kvota iz niza evropskih kladionica sastavlja portal Eurovision World.
 
Od Srbije je trenutno bolje plasirana Hrvatska sa pesmom "Mama ŠČ" grupe Let 3, koja se nalazi na 15. mestu.
 
Kladioničari najmanje šanse za pobedu daju Albaniji, Rumuniji, San Marinu i Belgiji, koji se nalaze na začelju tabele.
 
Podsećamo, Luke Black ima mnogo bolji plasman na My Eurovision Scoreboard aplikaciji gde je zauzeo 11. mesto na listi već poznatih predstavnika zemalja učesnica. 
 
Na 67. "Pesmi Evrovizije" koja se održava u Liverpulu od 9. do 13. maja, učestvovaće takmičari iz 37 država. Evropska radiodifuzna unija odlučila je da, zbog bezbednosne situacije, umesto prošlogodišnjeg pobednika Ukrajine, takmičenje organizuje Velika Britanija.
 
Osim Velike Britanije i Ukrajine, koje su domaćini takmičenja, predstavnike u Liverpul šalju i Azerbejdžan, Albanija, Australija, Austrija, Belgija, Gruzija, Grčka, Danska, Estonija, Izrael, Irska, Island, Italija, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, San Marino, Slovenija, Srbija, Finska, Francuska, Češka, Holandija, Hrvatska, Švajcarska, Švedska i Španija.
 
U odnosu na ovogodišnje takmičenje u Torinu, sledeće godine neće učestvovati predstavnici Bugarske, Severne Makedonije i Crne Gore.
Direktno u finalu će, osim Velike Britanije i Ukrajine, učestvovati i Italija, Nemačka, Francuska i Španija, a preostala 31 zemlja će se za plasman u finale boriti u jednom od dva polufinala.
 
"Radujemo se što ćemo sledećeg maja ugostiti učesnike iz svih 37 zemalja u Liverpulu, gradu popa. Takmičenje sledeće godine obećava da bude posebno i upravo naporno radimo sa BBC-jem da obezbedimo da hiljade miliona gledalaca uživaju u najboljoj 'Pesmi Evrovizije' dosad, sa Ukrajinom u srcu takmičenja", rekao je ranije izvršni supervizor takmičenja Martin Osterdal.
  • Realista

    15.03.2023 08:56
    novi izvor javnog mnjenja?
    Da su sada kladionice ono što je nekad bilo ispitivanje javnog mnjenja na slučajnom uzorku jer je ovako jeftinije a i dodatno se popularizuje ta bitna grana srpske privrede kroz medije? Nisko smo pali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".