Objavljene nominacije za nagrade Brit, Rej oborila rekord

Pevačica Rej dobila je rekordnih sedam nominacija za najvažniju britansku muzičku nagradu Brit Awards, a među nominovanima su i Rolling Stones i Blur.
Rej (26) je nominovana za umetnicu godine, njen album "My 21st Century Blues" nominovan je za album godine, a hitovi "Escapism" i "Prada" za pesmu godine.
 
Pevačica je nominovana i u žanrovskim kategorijama za najbolji pop performans, R&B performans i za najbolju novu umetnicu. 
S tih sedam nominacija postavila je rekord za jednog umetnika u godinu dana, istakli su organizatori, Britanska fonografska industrija (BPI).
 
Reperi Sentral Si i Džej Has dobili su po četiri nominacije, obojica za umetnika godine. To je rodno neutralna kategorija za koju ima 10 nominovanih nakon što su organizatori udvostručili njihov broj jer su bili kritikovani zbog isključivo muških kandidata prošle godine.
U toj kategoriji nominovani su i pevači Arlo Parks, Dua Lipa, Džesi Ver i Olivija Din, reperi Dejv i Litl Simz i producent Fred Agen. 
 
Više od 55 nominovanih ove godine su žene, ili kao solo umetnice ili deo ženskog benda. Lipa je dobila tri nominacije - za umetnicu godine, za pop nastup i za pesmu godine za hit "Dance The Night" iz filma Barbi.
 
Britanski bend Blur dobio je tri nominacije, uključujući za album "The Ballad of Darren", njihov prvi od 2015, zatim u žanrovskoj kategoriji alternativnog/rok nastupa i za bend godine.
 
The Rolling Stones, koji su prošle godine objavili album "Hackney Diamonds", svoj prvi album s originalnim materijalom od 2005. i prvi otkako je bubnjar Čarli Vots umro 2021, nominovani su u kategoriji alternativnog/rok nastupa, što je njihova prva Brit nominacija u više od 10 godina.
Rodno neutralna kategorija za međunarodnog umetnika godine ima takođe 10 nominovanih među kojima su Tejlor Svift, Majli Sajrus, Lana Del Rej, SZA, Burna Boj i Kajli Minog. 
 
Nagrade će biti dodeljene 2. marta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika