Giljermo del Toro dobio zvezdu na holivudskoj Stazi slavnih

Meksički reditelj Giljermo del Toro dobio je zvezdu na čuvenoj "Stazi slavnih" u Los Anđelesu, a tu priliku je iskoristio da pozove sve imigrante da ne ustuknu pred strahom nakon pucnjave u Sjedinjenim Američkim Državama.
Del Toro, nagrađen 2018. godine sa dva Oskara za film "Oblik vode", sklon je snimanju horor filmova i poznat je po neobičnim fantastičnim likovima i čudovištima.
 
U utorak je, dobijajući svoju zvezdu na Stazi slavnih govorio o strahu koji neki koriste da bi podelili naciju i "da bi nam poručili kako smo međusobno različiti te da ne bismo smeli verovati jedni drugima. "Ali, ovakve su podele čiste izmišljotine", rekao je Del Toro, aludirajući na krvoproliće koje se prošlog vikenda dogodilo u teksaškom El Pasu.
 
"Ne verujte lažima koje govore o nama, verujte pričama koje nosite u sebi i verujte u to da svi zajedno možemo promeniti stvari", rekao je Del Toro, reditelj koji je iz Meksika otišao 1998. godine kada mu je otet otac. Otmičari su tražili otkupninu u iznosu od milion dolara koju je reditelj uspeo da prikupi uz pomoć prijatelja i kolege Džejmsa Kamerona. Od tada živi u Los Anđelesu.
 
Svojevremeno je u intervjuu za časopis Tajm o otmici oca kazao: "Svaki dan, svake nedelje dogodi se nešto što me podseti da sam u stalnom izgnanstvu iz sopstvene zemlje."
 
Del Toro producira većinu svojih filmova. Godine 2008. osnovao je producentsku kuću "Cha Cha Cha Films" sa sunarodnicima, prijateljima i poznatim rediteljima Alfonsom Kuaronom i Alehandrom Gonzalezom Inarituom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.