Pol Makartni o svojoj knjizi za decu: Sve je krenulo od nadimka koji su mi dali unuci

Pred čitaoce i u našoj zemlji stigla je knjiga za decu "Hej, Batadeko", a osim uzbudljive priče, čudesnih junaka i ilustracija, zanimljivo je da ju je napisao slavni Pol Makartni koji je u intervjuu za BBC otkrio kako je došao na tu ideju.
Nekadašnji član čuvenog sastava Bitlsi danas je deka osmoro unuka - šest dečaka i dve devojčice, sa kojima provodi mnogo vremena u stvaranju muzike, plesanju i gledanju fudbala, a upravo je taj divan odnos s njima, kako je rekao, bio inspiracija za knjigu "Hej, Batadeko".
 
"Sve je krenulo od nadimka koji su mi dali unuci. Mnogo mi se svidelo što me zovu Batadeka, pa sam tako počeo da maštam i da izmišljam priče o junaku koji se baš tako zove, koga sam zamislio kao simpatičnog i pomalo ekscentričnog dekicu hipika, sa sedom bradom i repićem, šeširom i leptir-mašnom, koji svuda nosi i svoj kompas, kako bi sa unucima mogao da leti na krilima mašte", ispričao je čuveni muzičar.
 
Kako je dalje otkrio, Batadeka ne liči na njega, jer on nije magičan, ali ipak mu je poklonio jednu svoju crtu - obojica zabavljaju unuke sviranjem gitare.
 
 
Mada živimo u doba video-igara, kompjutera i interneta, Makartni veruje da još uvek ima mesta i za staro dobro čitanje i pričanje priča deci, makar pred spavanje.
  • st

    19.05.2020 23:51
    kako je lepa ova vest

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.